Saturday, May 1, 2010

Pengunguman 1/5.. selamat hari pekerja..

bonjour..

dah masok 1/5/2010 dah kita.. dah mok ngagak setengah taun dah.. dan selamat hari pekerja buat mereka yang bekerja.. buat mereka yang menganggur seperti pak dukun, mari kita sama-sama memetik anggur.. erkkk..

baruk-baruk tok ada sorang pekerja ladang anggur telah resign kerana telah mendapat kerja yang lebih baik.. tahniah buat atil.. lakukan kerja anda sehabis baek.. (sukati ku meysen jak ntah dah dapat kah belom.. erkkk)..

 bye-bye atil.. semoga maju jaya..jangan lupa kami di sini.. dan jangan salah nait tosikal..

mun di kira congak tekan-tekan calculator.. mun pak dukun sik resign ariya.. maka pada aritok genap lah 6 tahun pak dukun bekerja di ladang saguk ya.. tapi apa boleh buat.. rezeki sengan ya ajak.. maka pak dukun berkhidmat di sia kurang 15 hari 6 tahun.. lalu sik sempat ku mok nerimak hadiah anugerah bakti setia 10 tahun perkhidmatan.. sik hal, pak dukun wakil ngan kak egeh jak lah..

tapi ney dapat bergantung kepada menanam anggur ajak.. walaupun anggur tok rega bagus, dan jikalau di value add jadi wine makin mahal reganya.. tapi memandangkan bahawa kerja di ladang anggor tok tidak syariah compliance (tang padah jak sik berdu..).. maka terpaksa lah pak dukun mok cepat-cepat resign juak.. tapi kerja di ladang-ladang lain belom ada yang memikat hati pak dukun.. maka pak dukun mengambil inisiatif untuk mengusahakan ladang dikmpun:


mok singgah di ladang pak dukun, click jak hyperlink di atas ya..

klik.. jgn sik klik.. kakya bookmark kan terus.. hehehe :p



................................ini bukan merupakan iklan ubat nyamuk.........................

11 comments:

Kal Jis said...

wahh.. rega anggur makin mahal bah.. kenaklah atil mok manjadi buah naga? erkkk... hehehe..

yahh.. bisnes jalong dah ko eh.. bolehlah main2 gitar mlm2 hoh.. lepak2.. :P

sakit pinggang said...

yahhh dah opening ceremony kedei jalong ko tek ooo. lak ku anta munga besar kei engkah depan kedei ko ah.

hak hak hak said...

ehh da gik. ndak lah juak berenti keja alu sik pandei ngija pengumuman :D

joynstar said...

haha sukati mesen,apa2 la jang, jangan terjebak MLM tengah jalan udah.

hannaH said...

hehe selamat berbisnes pak duku.

adoheh said...

Gigeh kitak urang berbisnes oo. Best alu jak ehh.

Maksehh. Aoklahh, siklah kamek salah nait--erkk. Malas nak nyambong ayat gik.

n i e z a said...

main tak farmville lam fb.
best aie, layap alu oleh nya.
lak mek add jd neighbour. hehe..
anyways, all the best for the jalongcyberpd thingy! :)

AmirFX said...

Wah2.. Polah bisnes dah nektok... Semoga sukses!

cyber pd said...

kaljis..
juh lepak di jalong pakdukun..

sakit pinggang hak hak.
hmmmmmmmm..

joynstar..
MLM lom gik hehe..

hannah..
tengkyu

adoheh..
lain kali boh nait tosikal.. nait bas jak ktk..

nieza..
urg tua kedak pd tok x pandei berfb.. uhuhu..

amir..
tks

CAHAYA said...

buah anggur sedap!

Faizal n Fashitah said...

Uishhh bukak bisnes eh. Minyak lintah ada sik pak? ehehe..