Wednesday, January 4, 2012

1st day..

selamat tahun baru 2012.. hari ini sudah 4th day di tahun baru..

ari marek 1st day sekolah bukak.. lamak cuti sekolah tok jeraya nang best traffic sik banyak.. pastok mesti mok besempoak jeraya nei mok di lalu especially tengahari sak sik lekat dalam jem stoberi..

marek pak dukun lekat dalam jem depan sekolah PJ.. kotan lamak (sik juak lamak ney sebenarnya) lekat tek alu timbol idea tok pakei nulis blog.. alu timbul juak azam tahun baru mok rajin balit berblog ..(sebenarnya azam lamak yang diberi nafas baru.. tapi nak, tauk kakya ada hot-hot chicken dropping hehe)..

..marek masa lekat dalam jem depan sekolah, rindok ku nanggar mak bapak bz meregister anak sidaknya masok sekolah.. rindok juak nanggar muka student masok sekolah, especially sidak form 1 baruk masok menengah, tang blur-blur jak, muka gik innocent.. nanggar sidak berangkut buku teks segala.. mun sidak baruk masok derjah 1 tek mesti happening agik owhh.. aku tek rindok nanggar mak bapak sama-sama ke sekolah meregister anak sidaknya, lain gik sidak beposting dalam fb.. yang aku tok tek, bila gik mok beranak?.. member-member lain nok sama umor anak-anak sidaknya tek dah bejejer-jejer, mengareyran tepi jeraya, bejuntun-juntun kedak anak itit.. nang koat lah haha..

alu teringat jeman ku sekolah dolok.. cerita 1st day di tadika dan darjah 1 sik lah dapat ku merecall, utak dah tua bah ada babo-babo ikit.. tapi memory 1st day masa pindah ke bangunan sekolah baru (time ya darjah 3) masih ku ingat.. rindok, rasa semangat mok belajar sebab sekolah dah kacak.. masa 1st day masok form 1 pun cemya juak.. semangat sebab dah melangkah ke alam baru dan dapat kawan-kawan baru..

masok form 4, pak dukun merantau di negeri orang, pindah ke sekolah berasmara penuh.. 1st day ya dah rasa mok balit.. homesick.. 1st day setiap kali balit ke asrama lepas cuti pun sama juak, rasa macam ada rama-rama menendang-nendang dalam perut.. rasa bodo jak mintak sekolah jaoh-jaoh sedangkan diam di rumah best agik.. tapi pasya dah melekaq-lekeq ngan member-member, ilang rasa ya.. paloi oooo..

1st day ku di matrik, rasa sungguh sik best.. sebabnya expectation mun masok matrik tek aku boleh bebasss.. boleh rusakk (matilahh).. tapi kenak matrik di sekolah berasrama penuh, masih terikat dengan peraturan-peraturan sekolah, so rasa mok memberontak jak..

1st day di uni.. ku blur-blur jak.. sebabnya matrik uni lain, masok 1st year pindah uni lain.. so sekda member, sorang pun sik dikenal.. masok-masok, lepas register (late registration) alu masok lecture hall.. dudok sebelah nembiak nama alex dan baim.. nasib bait juak betemu dengan sidak duak, lalu jadi best friends sampei nektok ari :)

1st day masok kerja di opis craun (nektok ex-office).. rasa sangat hepi sebab berjaya melepaskan title penganggur terhormat selama 2 tahun berturut-turut.. masa ya nang berazam menar-menarlah, akan melaksanakan tanggungjawab sehabis baek.. *cemnei ndak kah rupa ku time ya jah ooo.. mesti rupa urang gik suci nak.. haha..

..1st day selepas aku melepaskan jawatan di craun dan coba beridup kedirikmpun.. rasa gusar memikirkan nasib dan masa depan yang samar-samar.. tapi dalam masa yang sama rasa saaangatt lega sebab melepaskan beban stress yang ditanggong..

hmmmm.. abis dah cerita 1st day ku.. cerita 1st nite gik kaktok.. hepp, kitak urang boh alu nok miker nok pelek-pelek.. 1st nite in paris ka, 1st nite african safari ka, 1st nite in alam barzakh ka (erkkk mati la.. mun noktok benar-benar dah mati haha)..

..ujongnya tek.. terisik juak blog ku di tahun baru dengan cerita yang entah apapa tok.. sik kedak nembiak sorang ya (sapaa kah??).. baruk dapat title doktor alu madah diriknya tek sekda masa mok beblog agik.. urang lain ada juak title doktor, datin, tan sri, mak janda, bankrup, tapi tetap juak gigih berblog.. sikkkk ku sukaa ko tek alu sikmok beblog.. ko tek kachakk??

hahaha..

:p

7 comments:

Khairul Antasha said...

alu lekeq2 kmk maca entry ktk tok..yerrrr..

ktk tek bila gik berisik anak berjuntun2..hahaha.

Faizal n Fashitah said...

kmk gia..lekek2 maca entri tok.. *nyelin kerol*

wa khairul onggon said...

Ya baruknya lamak2 tuk bertapa lam gua alu keluar bercerita hal jaman mensia kekeke

AmirFX said...

Hahaaa... *perey* Malam pertama d Safari ngn dak rimo segala ya macam ney kah?! hahahaaa....

Ms Tikot said...

Lamak nya juak ktk x nampak eh... cerita 1st2 ajk kah, cerita 2nd gik pas tok ;-)

dukunlintahplk said...

kerol..
anak itit, anak pusak, anak tekurak kira x?

FnF..
jgn dijelin gilak anak dara urg.. kelak dijelin bini lak..

onggon..
gua kenak banjer ya tpaksa keluar ya :p

amir..
mun malam pertama dengan rimo akan menjadi malam terakhir hayat haha..

mistikot..
nunggu idea lok hehe..

zara said...

Samalah kita..stat balit. Selamat 2012, Ki..