Thursday, February 11, 2010

Ku mok juak lah..

tengah biol-biol tadik.. raon-raon lam blog.. nanggar rami jak urang molah tag ngerugak beg masin-masin.. ku mok juak lah.. rasa-rasanya ku pun kenak tag tok leh kak erol..

pakei merilek palak jap.. juh, mari menyelongkar misteri di dalam beg pak dukun..


  • beg yang banyak berjasa- pree gip meli minyak itam petronas..

  • buku dan barang kerja.. hmmm sooo boring..

  • pel habbatus sauda- sebagai penguat zahir dan batin.. erkkkk.. for general health dan kecergasan minda lah..
  • pel kunyit- untuk menaik kan seri wajah.. hehe.. dah ku ngamal pel tok Alhamdulillah jarang-jarang gik ku kenak megren.. sebelom tok ndak alah-alah megren..
  • tabong aek..

  • 2 bungkusan misteri.. (berisi kemenyan dan serbuk lintah- pa ko piker?? ini pak dukun lintah lah!!)
  • pen- pakei ku sain cek juta-juta..
  • satin white spf30- demi menjaga kechantekan.. tinggal tekeh-tekeh gik sunblock tok.. bagus sunblock tok aihh..
  • sunblock loreal- kerana diriku begitu berharga.. nok nama kita tok kerja bejemor kedak ikan masin.. terpaksa lah berisik sunblock, walaupun betaun mok ngabis sebotol kecik.. sik berapa best sunblock tok.. jadi kedak befondesen jak muka.. awww..
  • ketep kuku- pakei nyunat kohh..

isi perut sebenar bungkusan misteri:
  • guntin ngan anggup.. untuk saat-saat yang tidak diduga.. biasanya pakei nyabut durik pokok sagu lekat ke tangan.. mun mok pakei ngambik kapas lekat lam telinga boss pun boleh juak :p
  • tooth pick pelbagai jenama.. benda wajib!! sebenier dari kedei-kedei makan seluruh malaysia..

  • aihh, tang ada jak benda tok.. mask kechantekan??.. nok bila ndak kah?.. nok nama mun dah taem diam sorang dirik di otel mukah nun..dah boring-boring ya macam-macam kejadian jak boleh berlaku hehe.. yey, ada pakei ku ngacak dirik malam tok.. kacak berseri ku isok.. jangan ko jeless ;p

  • tiada dalam gambar: duit syiling berayan, sampah sarap bungkus gulabatu, biskut dan keropok, kertas conteng, resit, boarding pass turun nait belon dan segala dak rebak anyut.. nok dari taun nun pun ada.. yohh cidakk!! :o erkk..at least ku sik muang uras merata-rata nak..

.....................................

hmmmm.. nothing mysterious.. just ordinary, but overrated guy ;)

bah.. ya jak.. take care, garnier :)

23 comments:

lalalalala said...

tang familiar jak upa kapet ya. hahaha

boleh ko jadi duta habbatus sauda ya ki. lak ku madah dengan tokey maiden ahh. apa kenak mengenak kah duta habbatus sauda dengan tokey maiden oo

Queen Bunga said...

yahhh..kamek ingin brisik sunblock..p losyen dibeli pun sik sampei sampei sukuu..hahaha.

joynstar said...

ahhahaha

beg aku gik sikda sunblock. syabas...terima kaseh menjaga alam sekitar.

hannaH said...

-->pel kunyit..bagus ka k migrain??hahah betanyak resipi indah lok.

Felicia F. Ramzi said...

dah la jenama Loreal. Wow.
muahaha.
haih, pel kunyit?
benarkah?
cney nak meli?
kita tok kan sama kes
palak ndak alah2 megren

Hajib said...

musykil juak nangga gunting dan anggup tek.. kekeke

f.i.e.z.a said...

rebak anyut

part ya alu mek tetak sorang.haha
ada angkup indah ya nang stael la ;P

n i e z a said...

Aie, sama kita makei sunblock loreal ya ko.
Kmk suka makei coz spf nya tinggi tp muka mek alu bekilat oleh nya.
Dpt k deep fry koatan nya tek.
Hehe..

Faizal n Fashitah said...

Aaa..ku tauk nok tabong aek ijo ya. Kegunaan: k bekemeh dikala keadaan memaksa nak? hehe..

Beautiful Stranger said...

salute! ktk rajin dengan benda block2 tok..kmk berbeli jak lotion dan block..tp sik dipakey..ptt tgn ku kasar..kedak org tua..ktk mudak gik kali ownh..

Ms Tikot said...

Yah... ada indah mask. Yalah bagus pakei masa kecemasankah nak dh kepak2 berjemur ngan panas, bersihkan muka pas ya pakei mask. Mesti best...

Mr Duey said...

P.duk..syabas! kira sikit juak benda dalam beg ya...tapi yang membuat diriku yang berharga tok sentap...kau dah makei Garnier Age Lift (kertu keee? malasku .ku pun makei ya juak) nindak ku nangga muka ko mcm Fahrin Ahmad(nya model for Garnier men)ku sik mauk alah juak ku nak makei Loreal Man ..dapat ku jadi kedak muka Aaron Aziz..aihhh

Big Momma said...

bek org bujang .. he he he. ku gik sik makei sun block.

Khairul Antasha said...

mak mek madah, nok rebak anyut ya bagus so lam blog..hahaha... Nang byk juak reta d angkut ktk kulu kilir oooo..hahaha...eran kmk aihhh..apahal olaki suka ngangkut dak ketep kuku n gunting???jwb lok...

me said...

shiohhhh garnier, loreal.. patut hensem

hans said...

memang betul2 dukun nih

Otit said...

Hi.!st time baca blog kawu.Terer gilak eh crita!Keep it up!

adoheh said...

Hahahh. Rebak anyut! Ya boknyaa. Tapi nang menar juaklah...at least kita sik nyeridak merata-rata nakk (tok stetmen paling epektif & salu dipakei mun indai nganok pahal beg penoh ngan uras).

Anonymous said...

mok nanyak, sine mok meli pil kunyit ya dan bekesan kah untuk ngubat maigren?

dukunlintah plk said...

guys.. tengkyu 4 the comments.. sebarang pertanyaan lak ku nyawab k.. bz mode on..

John Harding said...

eh.. ko mok beli product garnier or loreal sik? aku supplier...murah jak ku bagi...call me :P

Su iJamm said...

ku nanggar isikperut beg ya dah tauk tuan nya mcm nie.

dukunlintah plk said...

john..
popor amoi cap apek ada jual sik??

su ijamm..
bak kata ninek kampong senggoleng "dont judge the tuan by the bags isiperuts".. hehe..