Friday, March 26, 2010

Sik jadi lah mok rindu..

.
Nota hati dag-dig-dug: another ntahapapa setori.. read at your own pleasure..

............

Kitak orang!!

baruk jak ku minjam title rindu usu ijamm pakei entry ngesor bedio tekurak ku ya.. lalu lah kitak orang speku!! lalu lah berkad-kad jemputan indah.. mak hayam lah mencetuskan spekulasi tok.. haokkk laaa.. aok lah ku ngakuk.. ku ngakuk, ku ngakuk, ku ngakukk!! <--nabes breakdown la tek.. nang sik lamak gik aku akan mengedar kad manila kaler pink wangi-wangi ada leb leb reben-reben ;) ..kad jemputan nyeruk sidak adik-kakak jiran-tetangga kawan-mawan untuk ke majlis walimatul urus sik lamak gik.. my sis wedding la, not my turn yet ;p ..nei boleh melangkah bendol nak.. lagik pun, ada sorang gik abang atas aku gik single juak.. cemnei lah tok?.. ada sapa-sapa maok? sila hubungi 0168001837 (risiko tanggung sendiri wahaha).. & as for me, i am still single, but not available.. unless if u’re rich!! :p

kitak orang!! nang sik paham-paham.. coba lah read between the line.. awal-awal dah di engkah nota gigi pelesu ya semata-mata tektik ribes saikoloji (nang gia?).. kah kitak urang mok ku ngkah “nota gigi benar: aokk lah ku bulak jakk.. nang ku niru su ijamm :p”..mok gia kah?.. ?????.. aihh pahal ku tiba-tiba alu sensitip, defensive?.. kah sebenarnya aku benar-benar rindu.. tapi mok kaber lalu perlu molah penafian benar gilak tok.. wuahaha..

ok back to cerita sik jadi rindu..

ada sik cerita ku terjun kapal gila ya.. satu seperaes buat ku dirik dan rakan taulan sekompeni.. semuanya berlaku dengan pantas.. cemtok ceritanya:

tanggal 18hb petang khamis yang syahdu, aku dapat surat yang menyatakan aku akan dipindahkan ke mother ship yang under direct command by orang gila (hereinafter called bigbosssomet).. maka isoknya, 19 mac, jumaat yang bersejarah, tanpa ragu-ragu dan segan silu serta dengan semangat waja aku pun menghantarlah surat cinta letak jawatan sebulan notis.. sebelum ya ku nok madah lok.. nang sebelum ya ku nang terpiker-piker mok resign tapi arahan terbaru ya nang membantu aku dalam membuat keputusan.. dan perasaan nulis surat letak jawatan SANGAT LAH best.. dan masa ngantarnya, SANGAT LAH relief.. maka terkejut beruk lah mamaboss.. dan gundah gulana hatinya..

dipendekkan cerita.. maka pada petang ya juga sampai lah berita ya kepada bigbosssomet.. maka murka lah kapten somet itu.. serta merta dikurniakan melalui sms kepada mamaboss.. penamatan perkhidmatan ku berkuat kuasa serta merta.. a coward like me doesn’t belong on his ship..

..yess!! yahoo!!! nang ya ku idam-idamkan.. mun ekot ati ku kah, dan mun aku anak urang kaya.. nang ku berik notis berenti serta merta beserta sebulan gaji sebagai ganti rugi.. tapi apa kan daya.. sebulan notis yang ku termampu.. but since bigbosssomet dah ngeluar arahan cemya.. and papaboss, our kompeni ceo pun dah akur dengan arahan bigbosssomet.. maka i am freeeeeeee.. yeehaaaa!!

so senin berikutnya 22 mac, kemas-kemas barang, tanpa menoleh ke belakang aku pun terjun ke laut meninggalkan kapal.. tapi rami rakan-rakan kelasi kapal masih lom tauk ujong pangkal cerita, terkejutlah mereka dengan berita tok.. ku pun sik juak madah bye-bye.. sebab kompom akan betemu agik bah.. plus i am suck at saying goodbye.. lagipun bisnes ku di opis ya masih on so gerenti muka ku gik akan ke sia bah.. mok nanggar muka ku selalu-selalu, rajin-rajin lah ngodar ruti chanai k..

..maka penohlah inbox dengan sms nanyak pa cita, kata-kata semangat, warm wishes dan sebagainya.. hmmm.. rupa-rupanya ada juga yang sayang sama saya.. bakal rindu sama usikan nakal saya.. tengkyu guys.. will miss u too.. uhuks..

tapi..

tapi hari rabu tek ceo dah nunggah balit.. sik jadi notis berhenti serta merta.. makei notis sebulan agik.. aihh choii :(

mentang-mentang lah mekrang urang bawahan sukati ko molah jak.. aku dah panas ati.. sampei berentak meja, nunjok-nunjok muka, tenyerin sora ngen nya.. kak dia sekreteri boss di luar dah beliang.. tapi last-last aku terpaksa akur juak.. but i give him my conditions.. and nya akur juak.. hmmm.. nota hati sabar: ngentak-ngentak meja, nunjok-nunjok muka, nyerin sora tek semata-mata imaginasi ku sahaja masa ku driving on de wei ke opis mok ngadap papaboss ya.. keadaan sebenarnya perbincangan mek duak berjalan dengan tenang.. tapi tetap ku merik condition ngan nya.. sik juak ku dapat mok jaik dengan nya sebab nya sik juak jaik nei, bersalah besar dengan aku.. minak he is accountable for not exercising his executive power as ceo of the company to decline whatever stupid order that bigbossomet instructed him/ the company, or to stand up for the good of the company and staffs.. ya lah ku paham.. masin-masin nyaga periok nasik dikmpun nakk..

maka buah maley, uhuks.. maka sik jadi lah aku mok geley-geley dolok di rumah sebulan tok.. maka sik payah lah mok rindu-rinduan dengan aku dolok.. gik ada masa kira-kira 3 minggu aku di kapal tok.. sebagus kitak urang memanfaatkan masa yang ada untuk beramas mesra dengan aku, chia ku minum pagi, makan tengahari, minum petang sementara aku masih ada.. yahh bunyi macam urang nak mati jak..erkkk.. kah bunyi urang suka makan pree.. haha..

..dan mamaboss.. ku tauk mamaboss gik sakit ati dengan aku.. siap merli aku, madah “enjoy jak dirik”.. kakya opiser-opiser lain ngagak nya dalam bilitnya.. siap nya madah “kenak, mok resign juak kah?”.. yahh.. ‘yahh’ jak lah yang dapat ku padah..

apa yang terjadi, telah pun terjadi.. harap yang terbaik jak lah untuk semua orang.. untuk bigbosssomet.. semoga Tuhan memberi hidayah dan petunjukNya kepada kau supaya kau menjadi waras dan insan yang lebih bagus.. ameen..

p/s: maka cerita hal rindu.. lalu melelat ngerepak.. haha.. tapi sik hal.. yang ku tauk.. pezal sebenarnya rindu ngan sen ngan kaljis.. rindu boleh rindu tapi jangan melebihi rindu ngan wifey hahaha..

bah bah.. pisnowa :p

18 comments:

Aku Lah Khairul said...

alololo...sikpa..nulong mak ktk ngupak pusuk jak...ada juak pekdah..apa pun, bumi Allah tok luas...jodoh ada d mana2..eh..apa kaitan ngan jodoh oooo.. mun ktk nikah, kmk jd tukang masak jak la...

adoheh said...

Eiii antap sunggoh jak dirik kaber dikmpun. Eksennn. Hokhokhok. Tang ngakuk jak oo. Bah bah, good luck lah ngan dirik lepas abis keja. Enjoi yor taim et di opis wail yor stil der, mun ndak jong-jong pandei beraie indah ngan big boss ya tek.

Faizal n Fashitah said...

Yobihhh perlian Mamaboss ya... yobihh BigbossSomet ya.. Mun akuu laa keja rah opis ko ya.. KOMPOM perang dunia jadinya. Aku tok biasa laa.. rebellious ba. Mun ada nok sik betol, tauk ada jak k ku klaie.. bukan ku duli gik boss ekeke. Well, apapa pun.. saba jak lah. Sik lamak 3 minggu ya bah. Lekak ya bleh la ko geley2 rah katil tiap2 pagi sambil mulei2 ba hehehe....

AmirFX said...

Haha... Sik lamak ya... Welkam to da klab... haha...

kenak ku ndak alah2 ingga oh said...

nyalah bukan ngan kitak. ngan org lain. trying to hard kekdah nya. hehhh. sudeh. all the best pak D. yeah nama baru Pak D. apa propessen seterus nya? modelll kah? model kurak kurakkk

MakModen said...

ahahaha.. entak2 meja, nunjok2 muka, nyela2 mata, tanyerin jak sora, berdengus2.. hahaha... best2 mek pat imejin situasi ya... hahahaha!

CAHAYA said...

ngerepak je kerja si pak dukun tok. haha. kasi kenal aku dengan abg kau. mak bapak aku tak sabar nak bermenantu. hehe.

Beautiful Stranger said...

tedah lok..ndak alah speku jak2 ow.
mah nyawa artis..hahaha

oon said...

aihh sik jadi berenti ala anne hathaway tok. boring cita tok juakkk

Anonymous said...

neiiiiiiiiiiiiiiiiiii apaibos nak nandah anak ikan emas kesayangan gia jak berenti serta merta tanpa tebrok-plok-cemolot-gli-gli-korek-tinger-ala-gundek-cino nakkkkkkkkkkkkk. eserey juakkk. malaskuuuuuuuuuuuuu.

kakya tekkkkkk. lekak pidah terus turn kau jak lah. lambat crita nunggu abang ko nun eh. nang dapat ditahan dah nyawa bebual ko nak berbini ya??? eserey juakkk. malaskuuuuuuuuuuuuuuuuu.

(pink stiletto 5 inches sik sabar nak ncemar duli ke kapet tebal 5 inches tok)

hannaH said...

yohhh too much info ehh.ceta rindu alu ke ceta resign..wish u luck..wish cepat2 nikah juak.huhu.

Mr Duey said...

all the best...nak kah best mun ko dapat kerja ngan Faizal ngan Sen..mesti tiap2 ari ko nanga Fezal nagn Sen berjamah2...bercapei...ngerijik nyawa ko nangga..aihh melelat..apa2 pun all the best in your new career..

☯❤Embun Malam❤☯ said...

all da best... :) stori mori sat on da wall... stori mori fall from wall... when stori mori fall fm wall... then i noe da stori mori... eheheeeeeee... xpa bah... niat ktk bgs... mek bangga... aihhhhh... jgn speku... mek bangga jd ANAK SARAWAK...

me said...

good luck pak dukun. semoga cepat dapat kerja baru. semoga cepat makan nasik minyak juak.

Asphyxia said...

All the best pakduk. Rasa nak ngekot juak kedak ya eh..tapi banyak gik komitmen mok pikir.. adusss...sikpa sikpa...satu hari kelak mun dah tensen tahap dewa, seperauk kita..ehehehehe....

Nek Ogek Hot said...

pegi opis enchek somet sambel embak jilet, jiletkan sometnya. pastinya waras bekakya.. hahaha

zara said...

no worries.. Insya Allah, murah rezeki ktk pas tok, Ki. Asal jgn lupak apa yg patut di ingat...kan? *wink*

esok jd tourist ku. dudok katok2 boring juak. mun sesat lak tauk la sapa nak di kontek. jeng jeng jeng :p

dukunlintah plk said...

KA..
aokk.. lak ku nyeruk jd tukang masak.. jega jak.. pandei masak sikk?? erkkk.. masak megi or goreng telor sik maok.. wakakaka..

adoheh titil..
beraie ngan boss.. ndak lah ku pandei..

F&f..
aok.. mulei taik lalat bebulu wahahaha..

amir..
ohh tidakkk.. sapa presiden tek?.. ada pom mok di isik ka? :p

F..
tengkyu.. sapa trying too hard tek?.. suroh nya jd model soabip jak..

makmod..
sekadar imaginasi sahajaa.. coba depan2 tek baruk nya >:D

cahaya..
boleh.. tapi bayar tol kat adik nya dulu.. wahaha :p

beautiful akak..
well, artist..

onn..
what to do.. begitulah lumrah alam..

anon..
sudehhhh!!

hannah..
lom, lom bnyk info ya.. tengkyu..

mrduey..
ndak lah ku berani.. jong ada d pangkak nyaru.. tks..

embun malam..
adakah anda juga sot seperti saya??.. wahahaha..

me..
tks.. mun sik sabar mok mkn nasik minyak.. nasik ngan planta pun sodap!! :p

asphyxia..
perauk urang terbuang.. ooo tedah..

nek ogek..
shiohhhh nek ogek ku kembali.. ku cukor seluruh bulu sak togel ruk nya tauk wahahahahaha!!

zara..
tks.. mun sesat, hubungi kaunter pertanyaan ;)