Sunday, July 4, 2010

Edisi asi-asi: cakap-cakap bola..

.
previous world cup 2006.. masa world cup ya, pak dukun di tanyak: “which is your favorite team?”.. pak dukun menjawab team pak dukun ialah perancis.. di tanyak sidak lagik: “why french?”.. jawab pak dukun: ”sebab ku suka nanggar sidaknya tang stylo-stylo jak rupa ngan rambut panjang daknya”.. yahhh.. nang ada menilai team bol dari segi style erkkkk.. pa jak lah haha..

this year.. pasukan pilihan pak dukun ialah pasukan argentina.. ya lah pak dukun tok bukan kaki bola tapi match sidak argentina tok layap lah juak pak dukun depan tibi (walau sekerat-sekerat jak).. di tanyak sidak: “why argentina?”.. sebab nya.. sebab nya ka.. sebab pak dukun kenal ngan coach nya.. si Diego Armando Maradona.. yahhh.. dapat merik full name gik ya tanpa perlu menggoogle.. *bangga.. :8)

sik ku bulak!!.. bulak dosa aihh.. kenal ku ngan si abang Diego ya.. sik cayak cemnei ku boleh kenal ngan nya?.. mari kita mengimbau kisah silam..

.................

masa ya ku darjah 6.. geng-geng semua kaki bola.. tang aku jak sik.. asal sidak kelakar hal bola mesti aku out of place.. huhu.. jadi masa subjek bahasa malaysia kah mun sik salah, cikgu nyuroh molah pasal tokoh yang diminati.. sebab aku tek sik mok dipadah urang nang sik tauk papa pasal bola.. lalu lah aku molah tokoh yang aku minati ialah pemain bola sepak Diego Armando Maradona (bila jak masa?).. siap molah biodata penuh sekali ngan nempek gambar dikerat dari newspaper.. *so sad :-l

..................

so cemya lah cerita nya tek cemnei ku boleh kenal ngan abang maradona ya.. nya kenal ngan aku kah sik, ya lain cita.. haha.. so setiap kali ku nanggar muka nya lam tibi mesti ku teringat ngan kisah tok..

tapi tadik argentina dah kalah.. so lambat lah mok nanggar agik match pastok.. nunggu final jak la.. nanggar sigek gik team yang ku sokong main.. team yang ku sokong tok, gerenti!! masok final dan menang.. sebab team yang ku sokong adalah team yang menang haha :p

hmmm.. tiba-tiba terpiker.. si diego tek.. nya coach kah, atau pengurus pasukan sebenarnya??.. erkkkkk..

nang asi-asi..


infobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainf


TAHUKAH ANDA??

setiap kali world cup.. bol di sepak sidak ya ada nama nya mpun dan ada design masing-masing..
fevernova la.. questra la.. tricolore la.. teamgeist la..dan yang terbaru.. jabulani, dan jo'bulani (untuk final kelak)..

tapi tahu kah anda.. model bol yang paling femes??..
tak lain dan tak bukan.. model bol pertama world cup tahun 1970.. telstar..


mun sik cayak.. coba takrang mukak buku teks sekolah rendah.. atau eksesaes buk sidak.. mun ada nya ngesor gambar sidak ali, ramu dan chong beng (sungguh 1 malaysia) main bol.. mesti bol design tok yang keluar.. atau mun takrang nanggar giant main bol ngan sidak sinyu dan nobita.. bol tok juak nakkk..

infobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobolainfobola :p

7 comments:

Chenta said...

HAHAAAAA... SPAINNNN...

kal jis (im not carl zeiss) said...

Go Germany!! Hehehe...

erolnukman said...

hahaha...betul2....nang bol jenis itam putih tok juak yg femes..hehehe!
samalah kita tok..sikdalah tentu gilak minat main bol..arum bulak setiap kali nangar main bol lam tv stiap kali ya juak ttido..hahaha!

AmirFX said...

Telstar duhal nama bol ya... wahahaa.... Makseh2 atas inpo yg berguna ya....

n i e z a said...

Kmk sokong Germany!
Germany rules! :)

ps: kmk sak ati ngan vuvuzela ditiup dak spectators. Rs cam lango x pandei lari dr telinga jk. :/

[tErOmPaH bIrU] said...

haha.. mun kmk pun ditanyak kenak pilih team Argentina.. jawapan kmk sama la cam jawapan ktk ya tek hehe.. tok Argentina dah kalah.. pa kata ayah kmk.. ".. bahhh, boleh la potong channel FWC kat Astro ya dah.. " nang frust na la ohhh ;P

dukunlintahplk said...

haha.. nektok ku dah beralih arah ke German :p