Saturday, April 4, 2009

Jalan-jalan cari makan.. is. hop

gambar-gamber ku bercuti di miami, malibu, paris, cartagena, bahamas.. malas mok setori-mori..
...
...
Penang is.

miami beach.. baywatch (red swimming suit, blonde hair berlari-lari nakk) .. sik ku bulak nak ;p

dating-dating with suga-mami.. di batu ferenggi

dating-dating with suga-mami, bukit bendera..

posing-posing bukit bendera..



anak beranak skalo bejarah di rumah p. ramlee, penang..



dah sah-sah tulis..

nok nama entingai.. bergambar dengan cermin kesayangan p. ramlee..

bibik indon rumah p. ramlee.. coba tekak sine ku oleh olah skalo ku tok..


Pangkor is.
..di sebab kan terlalu banyak aksi sensored dan skalo-urat.. maka sekda gambar gilak di sitok.. dah nama di pangkor, mesti lah berposing-posing sun-bathing makei swimming trunk ajak nak.. ihh jaik ajak rupa whahahaha..

nama jak serawak land of hornbill.. tapi mengarei agik hornbill di pangkor..


..mengarei di atas atap tempat mek urang diam.. nang gigih bedekik atap mok ngambik gambar hornbill??

Perak.. on de wey..

mee banjir udang mak teh, kuala sepetang, perak.. dah 3 kali masok tv.. harga: RM 10.00. komen: boleh lah.. agik kita urang serawak nok selalu makan udang tok, so sekda papa gilak lah.. mun kitak urang pandei makan di sitok, mintak mee sik betogey sebab togey pakei nya macam togei hormon jak (pendek, gemok, ngelembong-ngelembong cacat..)



sebenarnya sik banyak gilak gambar pun.. gambar nok ada ya semua skalo so sik lulus finas..

penang best.. banyak benda boleh di agak.. tempat-tempat, bangunan bersejarah, taman-taman.. ada butterfly farm, penang national park, tropical spice garden, toy museum, botanical garden, bird park, war museum, adventure zone, snake temple.. dan macam-macam lagik lah.. sesuai untuk destinasi percutian seisi keluarga.. makanan pun nyam-nyam..

pangkor.. hmm.. sekdo papo gilak.. dah lah panas ngigit.. ada lah ku ngan adik ku snorkling dan main kayak.. atau ngkali mekrang diam tempat nok low budget nak. wahaha..


14 comments:

AmirFX said...

Tang nyaman jak upa udang-mudang ya ehss... Terlior juak nangga... Hal togey ya nang ada juak jenis togey yg cacat kedak ya sebab dolok marek togey ya d tanam ngn bom atom hiroshima... yerr... Skalo-malo ada jak... ehekk...

Kelebar Malam said...

best juak mun dpt g holiday. aku tok bila lah dpt g holiday..susah nok mintak cuti..

n i e z a said...

penang nang food haven tp last mek pegi sia, nang bad memories jak k mbak balit. kerang rebus rah padang kota sia molah kmk sakit perut seari2. klua muntah ijo ku. :|

f.i.e.z.a said...

mek lom sampei pinang eh..kpg pinang jawa adala..hhaha.ok mek tauk sik lawak.
ngga org cuti tokla nyuroh nyawa mek sik saba mok bercuti2..saba saba saba.. ;P

MAMI_FARIS..... said...

camne tok? pegi penang kah or sabah? penang or sabah? penang or sabah?

dukunlintah plk said...

amirFX..
nang nyamann time2 perut lapar tengah2 malam tok huhu..

klebar malam..
ya dapat cuti pun setegal dah berecuk ujong pisok di geruk boss.. wahaha ganazz..

nieza..
kerang busuk..

fieza..
lom sampei pinang dan lom sampei seru kenak pinang nak.. hekk..

mami..
sabah rugged agik..

MakModen said...

nasib bait kitak sik kenak sumpah cermin p.ramlee... eheh... nok macam cerita 'chermin' ya bah... ehehe.. kamek sakai juak nangga hornbill mengarei gya.. pi kenak hornbill ya wana kelabu tandok nya owh.. bukan kah tandok nya patut wana kunin?

oon said...

ki, bj mirah ya apis kah? kurus nya aihhhhh

dukunlintah plk said...

makmoden..
hornbill ada banyak spesis.. nok patok kunin nok sinonim ngan serawak ya rhinoceros hornbill (buceros rhinoceros).. nok lam gambar ya spesis lain :)

sarol..
nama urang dah bujang mesti image concious nak.. urang bediet beeksesais segala..

WhiteTulip said...

hahahahhaa...lucu eyhh..part mak tak bermasak rah dapor ya pei perey mek pun tetak..hahahhaa....

nok batu besar ya best ada jak upa..

farah.loren said...

ya tek cuti diirik. hmm rindokkk lah. kamek rindok juak tok becuti. dah back to work oiii !!

dukunlintah plk said...

bunga..
nok batu besar ya.. ngigis2 jak tangan ku nekik batu ya..

farah..
why do we have to work?? why cant we holiday all the time?? (nunggu lam seroga baruk holiday all the time nak)..

CAHAYA said...

Wah! Best je cuti2. Ibu dan anak sama je. :P

Alin' said...

I am optimistic and sentimental to the point of being annoying, especially to people who think that being cynical and cold is cool.