Friday, June 26, 2009

A different kind of tag..

siap kitak urang.. wabak tag-mengetag telah kembali.. gago urang ngan wabak selesema babi, gago juak wabak tag-mengetag tok..
.
..antara mereka-mereka yang telah dikenalpasti +ve dijangkiti wabak tag adalah su ijamm, khairulantasha, heinsen, fieza, nieza, miss tikot dan ramaiii lagi.. dan menurut su ijamm ada lebih daripada 6,845 orang blogger lain dari seluruh rantau Asia Pasifik telah dijangkiti.. belum kira sidak Afrika & Eropah Utara gik.. wabak yang menular sehingga menyebabkan cuti 100,000 kakitangan kesihatan awam terpaksa dibekukan gara-gara wabak ini.. ish ish ish..
.
tapi takrang jangan susah ati.. sebagai urang yang menyokong Gerakan Mansuhkan Tag (GMT).. maka sik kan lah aku mok menyebarkan wabak/virus tag dalam entri ku tok nak..
.
kali tok cerita-ceriti mengarut aku adalah berkenaan loop tag..
.
..tauk sik adik kakak apakah itu loop tag?
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...


so takrang dah tauk nak..
..pastinya semua urang pernah nanggar loop tag ya nak.. fungsi loop tag ya tidak lain dan tidak bukan adalah untuk menanda bagasi anda dengan maklumat penerbangan, terutamanya destinasi bagasi supaya beg ya sik saruk nait ke belon lain indah..

tapi tuan-tuan dan puan-puan.. masih terdapat fungsi-fungsi value-added loop tag ya.. ya, loop tag boleh dioptimumkan penggunaannya demi mengelakkan pembaziran.. justeru menyahut kempen bumi hijau supaya reduce, reuse dan recycle..

..jadi di sini ingin saya kongsikan kegunaan-kegunaan lain loop tag demi manfaat bersama.. kegunaan-kegunaan lain yang dimaksudkan adalah seperti berikut:
.
1. permukaan belakang loop tag yang bergam boleh digunakan untuk menampal benda-benda yang koyak terutamanya di kala emergency.. contoh: menampal lapit buku yang terkoyak..


2. untuk ditampal di pintu otel bagi menutup peep hole atau 'lubang skodeng'.. siapa tahu mungkin lubang itu bukan one way peep hole tapi 2-way peep hole.. yang bermaksud bukan urang dalam bilit ajak yang boleh nanggar urang di luar tapi urang di luar pun boleh menyekodeng urang di dalam.. nang adakah, atau aku yang paranoya??


3. permukaan belakang yang bergam juga sesuai digunakan untuk mencabut bulu-bulu roma yang tumbuh di sana, sini, situ, sinun (ala-ala waxing lah).. OUCHHHHH!!!!


4. maklumat yang tertera pada tag seperti nama, origin, via dan tarikh boleh digunakan untuk tujuan men'spy' pasangan anda.. contohnya, pasangan anda madah yang nya pergi travelling atas urusan kerja seorang diri, atau bertemankan si-anok-bin-si-anok di lokasi A.. tapi di loop tag beg pasangan anda tertera maklumat lain.. dan mungkin nama teman travelling nya pun boleh tertera di loop tag pasangan anda.. ini kerana semasa check in together-gether, loop tag tersebut mungkin tertukar antara pasangan anda dan teman nya.. so sekiranya informasi yang diceritakan oleh pasangan anda tidak sama dengan maklumat yang tertera di tag.. maka sila siapkan garpu yang sudah di asah untuk mencucuk pusat pasangan anda semasa sessi interogasi dijalankan..
.

5. untuk self-amusement atau untuk membunuh masa terutamanya tatkala boring sorang-sorang di otel.. dengan sedikit imaginasi dan kreativiti, boleh saja menjadi power rangers, kesatria baja hitam atau gaban.. BERTUKAR!!!.. amaran: sila jangan buat aksi ini di khalayak ramai.. (boh anok nembiak lem gambar ya.. sian nya gik kecik-kecik dolok sik puas bemain bah.. tandah jak nya k..)
.
6. untuk dikarutkan sebagai idea merapu untuk memblog di kala keboringan, sekda cerita lain dah..
.
7. untuk dijadikan soalan kepada para pembaca sekalian.. yang berbunyi " senaraikan 3 kegunaan lain loop tag selain dari kegunaan-kegunaan yang telah disebutkan di atas" <-- adakah soalan ini di kira mengetag?.. sila jawab k.. ngeh ngeh..
.
sekian.. makseh..
salamekom dan salam sejahtera:)
.
.
yang mengong,
-pak dukun yang kiut-
..

18 comments:

khairul onggon said...

kehkehkehkeh... aku mok nambah juak...

pakei hadiah hantaran nikah contohnya pakei nganti gelang emas hek... duduk atas pelamen mesti terserlah berseri2 dan telinga mirah kenak umpat urg yg dtg ehek....

dukunlintah plk said...

heheh onggon.. cepat juak.. tapi ya baruk sigek kegunaan.. 2 igek gik nei?

AmirFX said...

Ok.. Ko mtk 3 aku berik empat...

1. Boleh juak d sambung byk2 kakya digunakan untuk bermain zero point.

2. Pasu pecah adalah amat sesuai sekali pakei loop tag. Untuk mencantikkan lagi dekorasi perhiasan pada pasu ya.

3. Mun nak munuh masa boleh juak d engkah loop tag ya kat dahi. Berlakon ala2 antu pocong cina. Kalerkan kaler kunin. Lebih nampak real.

4. Lastly, mun ada lebih loop tag ya berik jak ngn sidak DBKU pakei sidak nangkap tikus..

Selamat Mencuba! haha..

Kelebar Malam said...

nang ada...sakit perut kmk tetak baca kegunaan tag ya...
1. pakai name tag g kerja, 2. pakei ganti handy plast mun luka, 3. sbg aksesori pakaian penganten pakei nganti dak labucci n seaqueen, 4. pakei nutup mulut mbiak sekolah yg bising, 5. pakei hiasan rumah ari raya kelak..gantung byk2 berjurei depan pintu rumah....heee....

Khairul Antasha said...

hahaha...lawak ktk tok aihh.. duhal nya terkenak juak wabak tag tok..

1) pakey nyapu rambut gugur rah lantei time kita bersisir

ya jak lah...kegunaan lain ktk dh merik awal..hehee

MAMI_FARIS..... said...

lamak na juak sik ngabas blog tk koh... pa kabar tek? kiut kah? hehehe

Felicia F. Ramzi said...

aaa nang ada jak idea..eheh
apa oo kegunaanya benda ya?
ntah koh, sik pat mikir lok..kak tok lah..aaaa! word verification ktk telah memberikan kamek idea..

word veri --> aplaster.. nga ha

so antara kegunaan lain loop tag ya adalah untuk dijadikan plaster tatkala terluka ntam pisok..

erolnukman said...

hehe...idea aku semua dah d ambik pak dukun..hahaha!!!

CAHAYA said...

paling suka part waxing!

Khairul Antasha said...

haha...kmk ada idea...pkey nutup mun ada lubang rah periuk,kuali...mun nya angussss kmk x tanggung...hahahaah

dukunlintah plk said...

AmirFX..
anda sudah lebehh.. urg mintak 3 diberiknya 4.. no 3 i likee..

klebar..
jawapan no 4 anda HOTT!!.. tanyak ngan chegu erol boleh pakei sik..

khairulantashanana..
..mesti rambut kitak banyak gugor nak.. keh keh..

mami..
lamak dah sik nengar kerepak kitak.. bz kah?.. malam tadik cuaca panas so ikat rambut jambol atas palak sebab perasan kiutkiut.. erkkkkkk..

felicia..
plaster luka, plaster ceiling, plastersin semua boleh :p

erol..
cuba fikir lagi.. yakin boleh..

cahaya..
jangan cuba.. sakittt woo..

khairulantashanana agik..
mpei juak ganazz sampei belubang2 segala dak periok kuali??

omg omg..

[h]einsen said...

loop tag tok adalah musuh kepada kaki ku........
kuat gam nya woooo..sakit wooo..

WhiteTulip said...

hahaa..lucuuu..

1. untuk di jadikan wallpaper d rumah..

2.pakey nemiak blaja nombor..nak ada nombor rahyaa..hahaa..

3. pakey ngambo rumahh...hahaha..

LilyDkS said...

*LilyDkS sik maok jwb soalan plk
benar ka lubang ya bole 2 way? mcm 2 way cake jak bunyi
maok juak coba nilit tp sik ampe mata ke lubang ya
bagus juak ide tag ya pake nutup lubang dindin .. kelak madah ngan kwn .. quarters diam nya belubang sia sinek

zara said...

3 kegunaannya yg relevan dgn ku time tok:

1. pakey ngkah di belakang baju clients or di lilitkan di badan clients dan ditulis rah sia dgn marker merah sebesar yg boleh : "Org ini masih berhutang legal fees saya...tp ada hati mok kayo2 sia sitok bebeli barang ehh!!".

2. pakey plaster mulut clients nok byk gilak klakar ..rasa diriknya jak tek betul n loyer ehhh..

3. pakey ikat kertas2 drafts nok sik diguna gik. syg bah mun guna getah atau tali rafia. hahaha.

ada gik nok lain. tp time tok..ya jak ku rasa. cukup la ya.

bah.. ney prezen tek? ku dah jwb dah tok.......

Big Momma said...

idea anda sungguh bernas.... ha ha ha ha.......

dukunlintah plk said...

heinsen..
& i wont say i told u so..

tulip..
wall paper d pc or laptop pun boleh nakk..

lily..
siney kwn ktk diam tek?.. klk nulong skodeng :p

zara..
#1 & #2.. idea anda sungguh bernas!

bigmomma..
idea zara lagi bernas ;)

LilyDkS said...

nya diam d sibu la
maok skodeng anak dara nya ka? tunggu la 20 thn gik mun maok skodeng .. br jak sebulan umur org dara ya .. kelak kitak dicop pedal-file