Friday, September 18, 2009

Selamat ari raya

sok gik tinggal posa.. lusak dah raya.. rumah ku lom bekemas.. takrang raya isok nak rol?.. selamat raya dolok sehari ngan kau lah.. walau ko dolok sehari tetap mek urang lebih meriah di sitok.. boh ko ngansa indah :-p.. yahh lom papa lalu ngesak ati.. sik hal, kaktok ku mintak maap ngan kau agik k..

posa merupakan satu latihan kepada kita untuk melawan dan mengontrol hawa nepesu.. haruslah kita muhasabah diri pastok.. dan berusaha untuk beramal dengan latihan-latihan yang telah kita tempuhi sepanjang ramadhan tok tek.. harap puasa dan semua amalan kita sepanjang ramadhan tok di terimaNya.. dan kita telah mendapat lailatul qadar.. aminn :)

..di kesempatan tok, saya jaki a.k.a pak dukun ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog tok.. mohon maaf zahir n' batin atas segala salah dan silap sepanjang pembabitan saya dalam dunia blog yang penuh ngereco tok.. mana-mana sidak yang wish personally, sama ada melalui henpon, sms, ym, ruangan komen dsb.. dan pak dukun lom sempat wish balit.. pak dukun mintak maap.. wish di sitok juak lah k..

akhir kata:
.
di hari raya rami aweks cun..
makei high heel jangan berlarikkk..
jangan lah takrang bermain merecun..
kelak butak mata rompong dak jarik..
.
......cucok sanggol menyin-menyin tas palak..
......salah cucok rambut bejarut..
......boh majoh kueh-lemenet banyak gilak..
......lak takrang kembong perut..
.
supan rasa kenak perati..
oleh urang dara kacak..
jangan parking tepi jeraya sesuka hati..
molah trepik jem kelak..

.
......dating ngan gerek pi madah bejarah ngan kawan..
......oii rang tua jangan di bulak..
......ooo sidak yang nun jaoh di perantauan..
......boh ko ngansa benar gilak.. (ngansa lite-lite sik hal..)

..salam syawal, selamat ari raya aidil fitri mohon maaf zahir dan batin dari pak dukun n famili..


suatu hari di hari raya.. bonda permaisury, me and nenda ratu..

.....................

nah rol.. request ko tadik..


tok jalan parit lamak.. ujong ada u.f.o saruk landing..nya piker landing strip..


kerek kanan jak pelita dituntong sepanjang jalan muhibbah..


meriah sik??.. sukati ku mesen hehe.. sori ahh gambar-gambar x kac.. ngambar sambil driving.. suroh dak rudy baruk nya happening..

18 comments:

Titil said...

Aoklahh siklah saya makei haihil berlarik-larik,
Klak terusuk depan urang (ongbujang?) nakkah alu malu kedirik.
Naboh kueh lemened sampei perut kembong nyawa ampus,
So boh lupak ngembak Eno tiga peket k minum sekaligus.
Terpaksa berpaking dabel tepi jeraya bab tempat paking nang 'nil',
Hm...bagus k tosikal jak o, pi boh sampei tersalah nait kedak Titil.

Erk. Larik manjak.

roti canai said...

aih!! ku expect ur pics are much better than mine. lebih kurang jak dengan pic nak di ambik ku malam tadik makei kemre bengkiu. erkkkk

dukunlintah plk said...

titil..
yahh berbalas pantun..
larik manjak.. hmmmmmmm.. ;)

roti canai RM9.30..
malas bah.. gambar main-main bukan pakei publish tapi sarol dah mintak so ku engkah jak lah..

SEN said...

dikesempatan inisaya ingin sekali mengucapkan selamat hari raya kpd pakdukun, jaki serta suzuki vitara dan korga..mahap mun ada salah dan silap eheh..duit raya oh lupak transfer k klak kau PM aku mintak no account bankrimo..

Faizal n Fashitah said...

Bes hoh...happening jak kampong bertuntong berapi2 jak ehek. Anyway, Slamat hari raya.. maap zahir batin XD

bunga said...

meriah juak owhh...mun malam raya raon area ya bok berasa esok mok rayaa...

oh cintaku, embak lah mek raonn..huhu..*nangis bujat

Kelebar Malam said...

Selamat Hari raya...semoga berbahagia selalu...

Rudy said...

en. jaki eheks..(minjam tetak pezal audio)

bah di kesempatan tok,aku ingin mengucapkan selamat hari raya aidilftri kpd kau...mohon maaf jika ada salah adn silap..ok.

mun ko posing2 ala-ala tarabas depan opoh padah jak..lak ku ngambar..eheheheheh

f.loren said...

oo pak dukun. oon ada cerita rehsia kitak. ewhahhahhaha. o' ow. hahha ngesak ati ktk lok bok mintak maap nak.

bah sheramat ari raya , maap zahir & batin mun ada silap salah , tekelis jari lebih naep hal kitak kah. dah nama org glamer tok susah nak. mala bergossip, di gosiip & menggosip.

eh udah. hmm raya datang rumah 2nd day raya bah. iboh sik sik. ne tauk nak ngirum telok belangak ngan oon kah...! ahhahaha

Ms Tikot said...

Selamat Hari Raya Pak Dukun...

AmirFX said...

Nang best ehh dpt bertuntong ngn api raya... Lorong mek org sekda gik time tok... Nway, Selamt Hari Raya... Maap Jaher Bathin...

Felicia F. Ramzi said...

tangan di ulur, salam di berik
raya taun tok baju mek mirah
alamat rumah udah mek berik
boh lupak datang berjarah

boleh ka pantun ya?
hahaha.. selamat hari raya neng

n i e z a said...

selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir & batin.

lak mek ngajak kembar mek dtg bejarah umah tak skali ngn bg amat, kak ita & babies (farah & faris). ready jak brg mkn byk2, napsu mek duak besar. ;p

Su iJamm said...

saat2 takrang betuntong sia, ku dah betuntong di betong tuk..

kirana said...

Salam hari raya aidilfitri. Agak lambat skit coz very busy. Enjoy anyway...

KHaiRuL aNTaSHa said...

PLK, kmk sikda mntak lain..kmk mntak duit raya jak ngan ktk...ada sik?duak tiga ringgit pun sikpa..pkey meli tapau utk tghari tok..owh tedah anak..heheheh

n i e z a said...

sori xpat dtg rmh ktk raya ria. insyaAllah next year aa. :)

dukunlintah plk said...

:)