Saturday, February 14, 2009

Go-blog

...

edehh ehh ada soreng menusia tok (sapa kah?) madah..

“nakpa urang kinek tok gago beblog tok.. sekda pekdah.. banyak gik benda lain dapat dipolah.. get a life”..

..get a life kata nya tek..

amboi.. amboi.. amboii.. lasernya mulott..

sekda life duhal aku tok owh.. koreksen: sekda life duhal kita semua tok owh.. pa tah lagi onggon yang sentiasa jadi pengomen #1 dan sering berbalas pantun ngan semua bloggers.. or audio yang sentiasa hapdet blog supeimpos nya ya.. huahuahaha..

aoklah sekda life lah aku tok.. apa mun aku mok life aku perlu jadi sosialita berclubbing sana-sini bergelimpangan dengan aweks2 sexy?.. (cam best jak this thought haha..).. sik perlu nakk..

well koreksen my dear friend..i am perfectly alive and quite happy with my life.. ada emosi suka duka geram lawak yang boleh di kongsi dengan peminat-peminat blog ku.. (chewahh ada peminat konok).. aku ada kawan di alam nyata dan di alam siber.. ku aktif komplen, ngerepak, ngereco.. means i am alive n kickin’ bebeh!

..mun blog tok sik pekdah.. sekda mahathir, anwar gago mok beblog juak nak..

..mun sekda blog tok.. sekda ku tauk oon ya rusak kah sik di uk nun..

..mun sekda blog tok.. sik ku berkenalan ngan farah walau nya di uk nektok aku di kuching tok nakk.. bepuloh taun berak setanah dalam blog baruk mekrang betemu..

..mun sekda blog tok.. sik kan ku kenal, berkoling-koling ngan mamifaris.. matilah berskandal ngan bini urang.. matilahh.. sekda lah.. koling-koling pasal bisnes ikan saja lah..

..mun sekda blog tok nak.. sik kan ku dapat menyertai kuiz kelolaan suijamm alu ku menang RM50 nakk.. i am RM50 richer.. yeay bebeh!

..mun sekda blog tok tek.. sekiranya aku tek belanggar ngan suijamm di indiastree.. mesti ku alu moha lalu nyumpah seranah.. tapi kerana ku kenal nya dari blog tok alu sik ku moha.. alu ku negor “ehh kau tek duhal jam.. ehh duit 50 hengget hadiah menang kuiz tek bila gik mok merik?.. dah gatal dah tapak tangan kanan ku tok”.. muahuahahahaha..

..mun sekda blog tok tek.. sik kan ku tauk the other side of ngegeh babe’s life yang sebenarnya jiwang karat nak.. erkk tapokk..

..dan macam-macam mun gik lah.. sik kaber ku mok madah sigek-sigek..

...


so, to that ‘sapakah ya’.. ada anugerah "GoBlog" khas untuk anda.. sila hambek.. jangan malu-malu..


anugerah 2 in 1.. maksudnya tek.. go-blogging.. ju gik beblog, best bah be-blog tok..

maksud sigek gik ya..toot toot toooottt.. ???.. lu piker lah sendiri.. huahuahua..

..pilihlah nok ney satu ko maok k..


p/s: gambar sapa kah disuper-impose iteww?.. motiff??
amboi amboi amboii.. matilah berani mati menghanjj mak hayam..matilah mun ditauk mak hayam laser.. matilah mak hayam beserta adik-adik hayam beramai-ramai menghanjj ku balit.. cemni tukk?.. matilah..

larikkkkk.. (sambil mengebeng stiletto 6” dan berekot tekepit-kepit)..

24 comments:

WhiteTulip said...

mena kata kitak yaa....best bah blogging tokk...mun sik kerana blog,x mek tauk gne upa dubai,gne istillah photoshop,n sik mek kenal ngan kitakk..wpun kita tok just geng blog....nak owhh....

keep on blogging!

*kmk xpat ngk award yaa.. :( *

f.i.e.z.a said...

aloo pakdukun.1st tym la kmk nganta komen ctok.nang best ada blog tok.kin rami kwn.best2 gik ya..nun d UK, dubai, paris semua ada.suk owhh..
keep it up! :)

dukunlintah plk said...

white tulip..
ya lah hoh..
aihh sik pat indahh.. coba gik gak.. rugi mun sik pat nanggar wuahaha..

fieza..
makseh singgah ninggal komen.. mun tinggal sekali ngan duit kah, cucor pisang kah, keripap kah.. ya best agik!!.. selamat berkenalan ;)

khairul onggon said...

Salam Pak Dukun.. Kabare?? eheks.. blog byk merubah idup aku yg boring gila di KL tok.. Sapa madah blog sekda life.. sapa sekda blog baruknya sekda life.. dan mungkin bole dikategorikan sebagai ketinggalan zaman atau life yg membosankan sedangkan urg lain dah berada di alam digital, ngerepak pun melalui blog.. nya?? setakat ngerepak tepi bus-stand kakr sorang dirik... kekekekeke.. pjg dah ku ngerepak tok.. alu jadi ngerepek dah kekekeke..

Dukun.. anak buah Pak Brahim owh.. aku anak buah Wak Liyas kwn uncle ktk hehehe.. Sapa sangka sebab blog kita bertemu/kenal betul nisik??

farah.marzuki said...

ahahhahahah goblokkk dehhh. yalah best juak blogging. tapi salu sikda idea eh. kerin utak nangga blog org lain mcm2 jak nak di cerita. sikda nak di cerita rasa sikda life nak? ahhaha

yalah tek kdg2 terasa juak sikda life, apa ka aku tok becerita ngn leptop. tapi.. hmmm kehidupan klabing itew bukan lah jenis kamekkk. so watever lah nak!!

dingdong tingtong , bait2 ktk berekot ngn 6inch stiletos ya eh!

MAMI_FARIS..... said...

bah..bah..bah... sapa mulut laser gilak ya tek????? dr blog lah kita tauk byk tpt koh.. nk d dubai nun.. nak d uk nun... ya baruk life ndut........... suruh org ya molah blog nya pun baruk nya tauk gne rasa ber-blog... ( ne ikan sik timbul2... lejuk dh mkn ayam manok chicken jak2 koh.... )

Mira said...

haiya... sapa urg nok madah gia tek? ketinggalan zaman kali jak... mun nya pandei molah blog x nya nganok.. nya x pandei bah ya.. dan nya x tauk betapa bestnya kita berblog tok... dpt kwn seantero dunia oooh... hidup blogger...!! hahahaha

FaDLi said...

tetiba tek aku ngenang nasib dirik tek.... terus aku nukuk dada, nanyak ku dirik pun.... "aku eh aku, ada sik ko life tok, gago berblog".. lalu aku jwb.. "adalahhh... sik ko nangga blog aku nun, yalah life aku... dah nama blog aku life of fadli... Menar juakk ooo...

dari blog lah... sidak mak ku tauk activity aku... dak kakak ku tauk crita crita aku... nang ada life...

lalu tek, sapa-sapa pegi rumah aku, emak ku gik kamboh2 gago promto blog aku... "mun kitak mok tauk apa dipolah oleh dedek disinun, bukak kitak blog nya nun"... sampey nenek aku semua dipadahnya nya tek...leka nya kamboh ngan anak nya,,

aih...apa dikrepak ku tok..lari dr topik dah... Aku ada life eh kesimpulannya... hehehe

dukunlintah plk said...

salamzzz..

onggon..
haikk.. sempatt numpang ngerepak di blog ku tok.. kenal ku wak liyas.. dolok selalu juak nya ke rumah mek urang..

farah..
waima ulat diam lam batu pun ada life <-- ku dirik pun sik paham pahal statement tok huahuaha..

mamifaris..
sapa si mulot laser itu??.. biarlah rehesia.. ikan ya tek.. kitak urg customer service kerja weekend juak nak.. mun weekend dapat ku mbak ke sia.. papa pun.. nei tauk mok molah kenduri kendara ngoda ikan 5-10 kilo, koling-koling k, kelak delivery ;)

mira..
urg cemtok mun nya berjaya dijangkiti virus blog.. harus kalah kita.. bloggers vindava (hidup bloggers)..

fadli..
yahh harus mak jadi agen promosi blog..
harus ninek ketak-ketek depan laptop maca blog juak.. harus jadi nenek cyber ;p

mama belian n cengal said...

lain dulang lain roti paun
lain org lain pandangan...

berblog dan maca blog menceriakan kmk..

AmirFX said...

Nang lapuk dah idea madah cemya... maka haruslah dia d tampar dengan skrin LCD 15" jak... Mun besar gilak mahal beb... Pa2 pun kinek tok dunia blog dah meluas... Aku walaupun sekda gilak nak molah entry tp aku sik penah putus merik komen... Hahahaa.... Tahniah kepada aku....

WhiteTulip said...

boleh ambik kah award ya?kamek baruk dapat diat...tedah li jakk..huhu..

azai said...

nakpa nama urang ya..madah beblog tok sekda laep!
sukor ku koh, dari bebelog tok lah ku ada geng-geng siber. dari sik tauk jadi tauk.. rindok jak.
dan kerana blog tok juak aku gigih encarik barang k susey ngan blogger. dolok ney da ku cam tok.. bebloglah ada laep!

dukunlintah plk said...

mama belian n cengal..
lain dulang lain rotipaon..
rotipaon dicecah aik milo pun sedapp.. yess blogging itu menceriakan..

amirFX..
haihh sayang screen LCD ya.. berik ngan aku jak.. ya tahniah kepada anda dan kita semua..

white tulip..
boleh.. ambik jak.. nya 2in1, so for u, definitely 'go-blogging'..

azai..
sama lah kita.. gigih ncarik barang pakei susei ;)

oon said...

OMG! get a life! rasa best lah, rasa up lah molah statement rasa kelas pia, duuu nakkk, ingin lah ku nak nagga muka urg molah statement pia, ingin lah ku nak nagga life nya tekkk kah, best kali ndak, ala angelina jolie nakkk

lastly statement oon ngannya:

MUKA KO DIAT! IDONG KO SUKAT!

Anonymous said...

nang ada mcm ya....sukaati orglah nak berblog or apa pun....nya jeles kali....check2 nya butak it nakkk...opppsss...at least maca blog tok nyuruh manusia2 kedak kmk org yg stress tok....jd destressed....kan bagus ya.....well tunggal....peduli apa org ya kata....go Kukot go.....yeah.....

zara said...

Lain orang lain ragam
Lain orang lain pikiran

Sik semua yang di dalam blog tok bagus dan sik semua yang sekda dalam blog tok sik bagus, Sik semua blogger tok hidupnya seperti dalam blog dan sik semua yang sekda blog tok hidupnya sik bagus, Sik semua apa nok dipadah dalam blog tok benar dan sik semua yang sekda di dalam blog tok sik benar.

Time change, so do people. Cuma kinek tok Malaysian yg jadi blogger udah rami..ada peningkatan dari segi celik IT, ada kemajuan dari segi pemikiran...cuma..ada sesetengah ya masih gik menggunakan blog untuk nganok orang, untuk mengaibkan orang sampai fitnah segala..kononnya apa nok ditaip ya sik akan kenak tindakan kah apa kah..jadi sukati lah nak medo.

Tapi mun blog ya utk kebaikan, utk berik vitamin otak (mcm blog dirik tok bitamin hati n perasaan baikkk punya dpt tetak ilang stress kit sambil berimaginasi)..sik salah.

Mana yg madah 'get a life' ya adalah mungkin perasaan nya dgn blog2 nok pakey ngentam orang lain contohnya org nok dlm muka di award kitak ya...ya nang patut kita madah 'get a life' and award nya patutnya..goblok. :)

dukunlintah plk said...

oon..
ndak ku berani mun diva datang moha..

tunggai ku..
go kukot.. go kukot.. err sapa kukot? <-sik ngakuk indah wahaha..

zara..
ya baruknya.. blog dalam komen.. menar kata kitak :)

Ejaylicious said...

Yup..setuju pendapat tuan rumah ya...blog tuk bukan la untuk menunjuk2 tapi just sharing..selain ya tambah kenalan..siki salah nak...jangan jak diguna untuk perkara sik bagus ajak....

The Duchess said...

salam semua. sebenarnya aku ni ndak berapa phm bhs sarawak tp mcm sedap jak di dgr. agak2 boleh phm la bila aku nampak muka di super impose tuh :p

dukunlintah plk said...

ejay n the dutchess..
welkommin to me blogzz.. ;)

Rudy said...

sapa madah ya..lak ku twist palaknya..asakunya sekda life kali..haha..

Nur68 said...

suh org ya get a life juak...tok lah life org kinek tok..berblogging, ngerepak ngereyot sorang dirik,..org lain nak maca, maca lah..mun sik pian nak maca iboh mukak blog urang...

:)

=Xperimentalgame= said...

best best best....ku ska lah blog...ku dikmpun bok nak beblog tok...akaka...aku dah tgulong lam gulongan owang nok lambat ipek bah....maluku eh...p xpa dr ku x tauk jd tauk,k pa??....cayok2 akuuu....yabie nang best tahap mlampo pak dukun pun blog....i likeee...weeee....ternyata byk g ku nk blaja lam tok koh....papa pun suksess pak dukun.Lets go ngerepak reramei....duli pa wang nk mdh....adaku kesahhh????hihi....go go go go blogging is rock beb....