Friday, July 17, 2009

Quick entry.. sharing is caring.. the cave of the golden rose..

assalamualaikum..
.
ingat/ tauk sik takrang ngan cerita the cave of the golden rose?.. bagi sapa2 yang tauk.. ya bermakna anda dah di kira tua lah.. bagi sapa yang tauk tapi sik ingat.. ya dah babo namanya ehehe.. cerita yang mengisahkan tentang seorang princess, princess fantaghiro yang pintar dan rebellious yang menyamar menjadi lelaki untuk bertarung dengan putera romualdo, musuh kerajaan ayahndanya.. dan akhirnya jatuh cinta kepada si romualdo.. blabla.. cerita fantasi kingdom lamak marek yang ada melibatkan castle-castle, kuda-kuda, pedang-pedang, peperangan, percintaan, magik-magik dan sebagainya..
.

nyetok lah princess fantaghiro yang cun-melecun..

princess fantaghiro ngan putera romualdo..

fantaghiro (menyamar menjadi lelaki) dan ahli sihir tarabas (pak dukun suatu ketika masa muda-muda dahulu).. wuahahaha perasan..

tok lah gambar pak dukun pose tangan kat daguk seperti yang di cerita dalam entry noktok.. ..haihh, udah-udah.. dah jangkit oon juak dah aku tok suka berangan ngakuk dikmpun hero hensem..

Oon: sudehhh.. boh ko nok nyalah aku.. ko ya nang dari menseya marek nang kuat berangan juak..
.
.....
.
.

brrrrrr.. pa di karut ku tok.. pandei melelat indah..
.
ok, berbalik kepada cerita asal.. tujuan sebenar quick entry tok adalah untuk mengesharing the caring photos yang ku ambik awal pagi tek..
.
gambar bunga yang ku skodeng pagi tadik..



.

kacak sik?.. besar jegar-jegar gik saiznya.. tok lah bunga si dragon fruit.. bukan si bunga katiedokie ye..

bunga tok lah pun pasal tiba-tiba jak ku teringat ngan cerita the cave of the golden rose ya tek.. pa jak kenak mengenak.. nang sah kuat berangan nak wahaha..

bunga pertama pokok naga nok di tanam awal taun ya tek di tepi rumah (di tanam 1/1/2009)..

bah ya jak mok dishare ku tek.. share gambar bunga buah naga.. dah jadi buah kelak sik mok ku share.. makan sorang-sorang best agik.. erkkkk sungguhlah kecokotan terserlah ;p

.

p/s: selamat berhujung minggu..

26 comments:

farid said...

yohbi, bok tok la mek nangga bunga buah naga tok ki, walaupun bila majoh buah ya sek hengat dunia kotan cokot sek mok share ...

errkk sama jak munyi perange ... huhuhuuuuuu

pa kesah c sarol ya??

mek malas nak mujok nya boh stop, nya jaoh, mun dekat tek boleh juak di olok mbak kfc ... haaiihh ... lommmmmmm

:D

oon said...

sama pose ko ya ki hahahaha

f.i.e.z.a said...

mek tauk cita tok.lamak x ndiat.lam youtube ada sik o?

Rudy said...

haha...tarabas ang ala-ala kau...

camya tek upa munga deragon pruit ya.bok ku nanga..now i know dari blog pak dukun aka tarabas

[h]einsen said...

haha..time sekolah rendah dolok ada ngga cita tok rah tv2..

boh disebut katie munga, klak nya perasan..

rupa kau kdak bunga dragon fruit ya ada la..

Khairul Antasha said...

hehe..sik lah mensia ney mun gik zaman fanthagiro ya... Kta tok gik masih mudak remaja...yerrrr...

LilyDkS said...

ingat ku cerita ya .. tua sik juak tua gilak .. kira lom babo la
hafal benar kitak cerita ya .. ingat nama heroin nya ajak .. apa nama hero nya sik la ingat
buah naga bebuah kelak .. seruk-seruk la orang jalan ke rumah .. sik jemput makan pun .. dapat nanggar gine rupa buah naga atas pokok pun jadi la .. begantong macam buah durian ka? atas tanah macam buah semangka ka?

dukunlintah plk said...

farid..
buah naga nyaman, dah lah mahal, ya lah cokot nak ekeke.. pasal oon kah?.. ndak lah tauk nembiak ya.. ketidakseimbangan hormon ngkali.. errr..

oon..
oooo oon.. bah coba ko nulong nyawab soalan akak farid lok.. pa cerit??

fiezacintaengkodok..
ada sa nya.. cita pa ja yang xda lam utube nektok.. semua ada..

rudy..
mun takrang ngambik gambar mesti dramatik agik rupanya.. makseh muji.. tapi ku sik akan termakan trik lamak ya, puji lebih2 sak ku upah buah naga nak.. warharghharharharhar..

hiensen..
ehh gago.. sik hal upa kedak bunga buah naga asal jgn rupa kedak lubang idong naga.. ;p

kerol..
tua lah juak.. dolok gik muda ramaja rupa tarabas.. tok dah tua ikit rupa romualdo..hihi

lilyDks..
begantong jak nya.. mudahan jak jadi ke buah.. buah bungas bah :)

AmirFX said...

Cemtuk upanya munga buah nago.. Buleh sik makei merik ngn ompuan?? Kejut sik ompuan mun d berik bunga cemtuk?? Kenj ad jak... haha...

bunga said...

ingat tringat ngan kamek tekk...patut tadik mok meransak sik jadii..orang tringat lainn..hehe..

kacak juak rupa bunga yaa..hehe..

psst,kamek lah si fantaghiro yaa...haha..larikkkkkkk~~

dukunlintah plk said...

amirFx..
jangan.. lak dipaluknya pakei bunga ya seraya berkata "kei pa merik mek bunga tok.. coba d tandah sampei jadi buah.. dapat juak mek makan".. uhuhu..

bunga..
kitak bukan fantaghiro.. kitak rasaksa nok anak tekak nya di piker leh fantaghiro sebagai bunga ros mas ehehe..

CAHAYA said...

suka sangat cerita Fantaghiro tu dulu. Siap sanggup berjaga dulu sebab tayangan dia malam2. Huhu. Nak donlod la cerita ni, leh layan habis2an.

bunga said...

raksasa indahh...kamek lah si fantaghiro yaa...kamek tauk tak sik mok ngakuk sebab kitak jeles kamek ngan ramueldo..wakakakaka...

*guro jakk*

[h]einsen said...

tetty ktk watak batu nok pandei klaka ya..rupa fantagiro ya kdak sapa owh..lupak dah heheh..

n i e z a said...

aaaa senang la nak ngintey umah ktk tok, ada bunga buah naga. ;p

eMBuN_mALaM said...

kmk ingat cita yaaaaaaa... nang ingat tahap ingat dialog ehhhhh... kmk pernah rekod cita ya k video ehhh... k video tape besar ya ehhhhhh... sak betul jak adik kmk nang bongsu ya main ngn tape ya alu d tarit nyaaaaaaa... Tarabas ya boipren kmk... asal nangga muka nya alu terbabas lah hati kmk...

eMBuN_mALaM said...

ktk org boh pasan... masuk ngn pak dukun skali boh pasan...

kmk lah Fantaghiro... Ramualdo cinta mati kmk... Tarabas secret admier kmk... Dark Witch musuh kmk...

Kelebar Malam said...

nang mcm2 ada jak cerita ktk tok. dari wayang hingga ke naga... baruk tok lah mek nanggaar bunga buah naga..tq for sharing..

dukunlintah plk said...

cahaya..
donlod jak.. klk burn lam cd boleh di share2.. kan sharing is caring kan kan..

bunga agik..
awok lah, kitak fantaghiro, kitak lah gerek romualdo.. kitak lah rebutan tarabas.. (awok jak lah.. nyetok mun sik d awok adanya merajuk berentak2 kaki).. wahahaha..

heinsenrina (agik)..
rupa fantaghiro sebenarnya adalah sama ngan rupa seorang gadis genit bernama dygku heinsenrina (mun ditanggar dari jarak 3 km dlm cahaya samar2 lah).. ekeke..

nieza..
salah.. nok ada naga.. berani kitak ngintey.. sak di kepong naga peliharaan.. ;p

embun dan embun agik..
oo hiensenrina.. ada agik urang mok ngakuk jadi kitak tok.. cem ni lah??

klebar..
same-same.. skjp ajak bunga nya bebukak.. masa dah tengahari ya dah layuk dah..

[h]einsen said...

aieehey..sekpa la aku mengalah la..aku jadi batu nok pandey klaka nok suka ngerepak ya jak la..

n i e z a said...

mun ada naga senang gik, dari jaoh dah nampak. ;p

Felicia F. Ramzi said...

gia duhal rupa buahnya. duhal. ktk lah naga tek?

dukunlintah plk said...

dygku heinsenrina..
buahahahaha..

nieza..
pasu naga ada hihi..

ahmoi..
naga adalah nagaperang ehehe..

f.loren said...

lamak sik nyengok blog kitak. makin ramei jak pengomen blog. jeles ku!!!. patut juak oon quit blogging. dah ada pencuri throne duhal. sudehh. gia duhal rupa bunga nya tek. makseh pak dukun. mun sik, nang tauk makan buah nya jak lah kamek tokkkk ehhh!

dukunlintah plk said...

f.loren..
sama-sama.. lom dpt curi.. klk nya muncul kembali bah.. :)

Mr Duey said...

bukan cerita tok jaman 80-an nak? cerita tok asal dari negara nie oh? bukan apa sbb pergerakan mulut sik sama dgn sora ala-ala maria mercedes juak cerita tok..