Monday, July 27, 2009

Reality check.. apa ko hengat ko chantek??

..tatkala melihat gambar seorang selebreti antarabangsa sik berbaju di majalah longgok sik berkulit keluaran lepas-lepas yang dibeli dengan harga murah di pasar minggu..

..dialog di antara dua orang budak ngegeh antap, sapa kah?..

gem-gem: coba lah body kita kedak tok owh..

ras-kac: coba ko baca lok dibah ya.. tanggar ko cemnei sidaknya obtain body kedak ya.. semua sidak ya gym freak!..

gem-gem: hmmm.. ju kita jadi gym freak ju..

ras-kac: macam dah sekda kerja lain.. sidak ya jadi gym freak, molah duit.. nang dah kerja sidak ya.. kacak sidak nya molah duit.. yang kita tok, muang duit adalah mun mok jadi kacak..

gem-gem: sik hal bah, best bah..

ras-kac: boh ko nok mimpi.. samada kau kedak sidak ya, ngacak dirik 24/7 nang dah jadi sumber pendapatan, atau kau nang born with it.. born chanteque.. ko ada? wahahaha..

gem-gem: ko rasa ko born chanteque lah?

ras-kac: of cozz, kechantekan alami, semulajadi..

gem-gem: duhh! kompedennn..


gem-gem & ras-kac: hahaha.. bla bla bla .. huha huha sok sek sok sek... wahahahaha..

gem-gem: ko rasa aku gemok kacak kah, kurus kacak?

ras-kac: duuu nyakk.. ada ati..

gem-gem & ras-kac: huahahahahahaha
(berderei tetak)..

ras-kac: ya lah, mun dah urang kacak, makei baju nok rega seringgit pun tetap kacak nak..

gem-gem: aok sik payah meli baju mahal-mahal tetap head turner people will look for the second time, third time nakk..

ras-kac & gem-gem: kedak kita duak bah..

gem-gem & ras kac: well.. huahahahahahaha (berderei tetak agik)..

.. sapa nyeduak tok tek?? ada ati mok jadi hunky, suave tahap gorjes.. sapa kah?? sila jangan spekulasi.. huahahahahaha..

mesti lah ada ati!.. sapa sik mok jadi kacak.. takrang pun suka nanggar nok kacak bah!..

sik hal mun berabis untuk kacak.. asal duit ko ya (atau duit mak bapak ko ya) nang sik pandei abis kei ngacak dirik ko tek.. tapi mun dah duit gaji ya lah pakei ko makan, pakei ko mayar loan bank, pakei ko chia gelpren/boypren.. kakya sik tebayar utang kredit kad.. tapi gik juak berabis mok kacak.. boh jakk..

(nama gik berabis nak.. mun sik pandei abis sik lah nama nya berabis.. ngok juak)..

ya lah tek.. urang yang kerjanya ngacak dirik sebagai sebahagian dari kerjaya (actor/actress, model, selebreti, gigolo, call girl, anak ikan erkk) jak yang boleh kacak tahap kacak-kacak-kacak.. atau jika tuah badan yang sememangnya dilahirkan kacak.. au naturel lah katakan.. (gik adakah nok 100% natural nektok?).. jika tidak, maka sila lah feeling-feeling kacak sahaja k..

..sik hal bah gem-gem dan ras-kac.. walau sorang ngeronjeng sorang gik debab, yang penting kitak duak tetap kompheden kacak nak.. yang ngeronjeng of coz lah supermodel international, yang debab tek model plus size lah.. maria tengku sabri jak lah kau.. ehehe..

..ingat!!.. yang penting kompedenn.. sik semua orang boleh jadi kacak, tapi semua urang boleh feeling-feeling kacak.. tapi hanya yang benar-benar berani sahaja yang boleh ngompeden* diriknya kacak.. kerna belum tentu urang yang benar-benar kacak itu mempunyai tahap kompedensi kacak yang tinggi.. bahkan yang dah kacak ya lah yang selalu inferiority complex, ada jak yang ingin ditapok dan sik puas di ati..

sesungguhnya.. kecantikan itu datang dari dalam diri.. so jaga diri, hiasi peribadi.. take care, garnier.. loriel, kerana dirimu begitu berharga..

bak kata si gem-gem agik tek, “beauty is pain.. no pain no gain”..

btw.. too much MTV or entertainment magazines is bad for your mental health.. huahaha..
.
.
p/s: bersyukur lah dengan apa yang ada..

p/s: reality check.. my mental health is dwindling.. utak sik steady.. tapi sekda kenak mengenak ngan isu kacak kah sik sebab mek urang nang geng ngompeden*.. ndak alah-alah ngereco ku tok uhuhu..

ngompeden* = kompom! dan kompeden (leputt) walau sik ado, atau sipi-sipi sahaja.. :p

18 comments:

f.i.e.z.a said...

kompiden mesti ada dlm dirik.gem gem pun biar bersi wangi boh biar meher kin urg gelik..mena sik?
so im agree w beauty is pain.yalah sampei kinek lok kur kur koh. ;P

n i e z a said...

mena kata tuan hamba ya. confidence is key. if u dont have it, fake it. others will fall for it too. ;)

aih, kmk first eh. yay!

SEN said...

kompiden n pandey bergaya, pande memanipulasikan keadaan..sik perlu benda mahal2..

p/s: cik jijah ada juak ka dlm konbersesyen ya..?

Titil said...

Stuju stuju. Tapi sikkan kompiden ajak, mesti ada personaliti juak nak. Kedak kamek lahh. Keke.

the camera leb me?? hakhakhakptuihhh *mukaq susu* said...

kehanhehan hadalah hak mhilhik hehiap hinhan (baca: kecantikan adalah hakmilik setiap insan)

AmirFX said...

haha.. kecantikan dalaman serta kompiden dalaman yang penting di dalam badan... mun sekda carik jak.. ada berlambak urg nak ngajar.. setuju aku ngn kau...

Rudy said...

be confident, bok nya rasa kacak orang nanga..sik perlu benda mahal-mahal..

dukunlintah plk said...

fieza..
gem-gem sik semestinya sik fabulous nak..

nieza..
yup.. u r rite.. aihh lambat sesaat ktk dr kembar ktk :p

sen..
dah dipesan jgn spekulasi..
ko tok dah lah tukang enjen.. tukang manipulasi gik.. btw sekdo cik jijah dlm konbesesyen ya.. nya jak kecik molek kiyut miyut.. ndak lah ku berani mun nya mok jd gym freak juak.. (mejin lok cik jijah jadi kreng belukuk2.. kedak geramak ajak lah upanya).. uwahahahaha..

titil..
awok lah kitak.. kirum salam ngan dirik ahh :p

the kamera leb me aka akak geramak..
ghago juhak shora shengong.. nak hambik mhop bhershehkan dhahor nhun.. ukkk..

amir..
sapa ngajar tek?.. mok lah ku berguru tok..

rudy..
tp mun ada benda mahal2 best agik.. walaupun sloadalam mahal urg sik nanggar tp feeling makei spender RM80 best agik.. rasa sexy gitewww.. uwahahahahaha..

bunga said...

konfiden ya nang perlu adaa.. p boh ngesep ngesep kedak gaii...pasya konfiden kacakk..haha..

simple is beautiful! "more simple you are, more beautiful you were":)

betol ndak ayat ya kah..paham paham dikpun jak lahh..hehe..

Felicia F. Ramzi said...

oh mun macam ya, kacak lah aku tok.. yahh..eheh..

CAHAYA said...

cantik tu subjektif. **ayat penyedap hati.

tapi kalau cantik, best gak! kalau dah memang vogue, kalau dah memang cantik. pakai kain guni pun still fabulous!

dukunlintah plk said...

bunga..
mesti ktk dah jadi duta produk Simple tok.. ekekeke..

ahmoi..
nang kacak.. aihh sapa nganok jaik tek?.. klk nulong nyabik jungornya :p

cahaya..
ya lah ncarik baju kain guni ku tok ekekekeke..

Kelebar Malam said...

aisey men...sekali-sekala apa salah nyer...tp mun dh berkala-kala...mok nok rusak oleh nya..

well, beauty is in the eyes of the beholder...

eMBuN_mALaM said...

Confidence is the sexiest thing a woman can have. It's much sexier than any body part... dat ol i can say... kmk big size but i really love myself... "i am beautiful no matter wut they said... word won't bring me down..." alu blagu... ehekzzz... dan utk pertama kali nya kmk bsetuju ngn Sen... "kompiden n pandey bergaya, pande memanipulasikan keadaan..sik perlu benda mahal2..." petikan kata2 pujangga dr Sen yg inneSEN...

dukunlintah plk said...

klebar malam..
sekali sekala duak kali duak kala.. apakah kala kala lalalalalalala.. ehehe..

embun menitis..
ehh jgn setuju ngan sem.. klk kitak dimanipusali nya kelak.. :p

Prince Of Metroxylon said...

Siap ko Pak Dukun.... Mencik... Baruk maca entry tok... Ci*la*ak...

Da ka merekodkan conversation sidak celebrities yang feeling lepak d Atmosfera....

Then kak ya g Secret Recipe feeling ko anak Sultan Brunei la nak??? Last-last credit card kenak reject... Wakaka...

Ku suka ngan Gem-Gem ya... mesti feeling diva nak??? Wakaka

dukunlintah plk said...

prince of saguk..
x hal kad kredit kenak reject.. bukan salah aku nak.. n selamat juak duit ku ehehehehe.. pastok si gem-gem berdiet so sikpat mkn tempat mahal2 agik.. makan mur-mur jak wahahaha.. selamat agik duit aku.. makseh oii boh jerak ;p

Felicia F. Ramzi said...

baruk baca balit komen tok..ehehehe.. alu timbol sigek kemusykilan..jungor ya apa bah?