Saturday, August 8, 2009

The gastronomical adventure of hampehh.. part 2

warning: siaran tergendala.. real hampehh.. read at your own risk..

assalamualaikum dan salam sejahtera..

sorry lah siaran ndak ale-ale tertunde, nok name rumah pak dukun tak pasang astro.. ekceli pak dukun baru berkesempatan berbicara dan mengupdatekan the gastronomical adventure of hampehh part 2 ini disebabkan pak dukun sibuk menggagokan diri di key ell.. yerr key ell, sebab tu lah slang key ell masih lagi melekat kat celah gigi nie.. ade bengkel yang pak dukun kene hadiri.. bukan bengkel beskal ataupun bengkel motor tapi bengkel ape kah pak dukun sendiri pun tak pasti.. (huahuaha rugi jak duit kerajaan ngantar aku join bengkel ya)..

yang pastinya pak dukun sudah semestinya meng-gastronomical adventure-kan perut semasa berada di sane sambil menambahkan lelemak simpanan sebagai persediaan fizikal untuk menghadapi bulan puase (macam beruang lah plak kene menggemukkan diri untuk menghadapi musim sejuk yang panjang)..

di kesempatan ini juga pak dukun ingin meminta maaf kerane tak sempat nak menjenguk blog-blog korang memandangkan bengkel 4 hari 3 malam itu diadakan di hujung dunia yang tak der wayarless.. dan mungkin minggu depan pak dukun akan ke key ell lagi atas urusan duniawi so memang tak sempat ler nak tinggalkan komen-komen pak dukun yang bernas di blog korang.. adapun pak dukun merupakan seorang yang kolot (nama gik pak dukun nakk).. ke kepong ke, ke shah alam ke, waima ke muar ataupun ke nilai ke tetap pak dukun panggil key ell.. alah sama seperti orang melaye yang merefer semenanjung sebagai malaysia, begitu juger le orang-orang tua di serawak (termasuk pak dukun) menggelarkan semenanjung itu sebagai key ell..

ehh angol ler kepala pak dukun berkelakar key ell nie.. tapi memandangkan skrip merapu ini di drafkan di zon waktu sembahyang di key ell (lcct) ini maka lidah pak dukun sering tersaruk.. maafkan pak dukun yerr.. pa jak lah.. korang layan je lah yek..

terlebih dahulu, sebelum pak dukun menyambung cerita the gastronomical adventure yang hampehh itu, pak dukun nak story-mory ler sket tentang adventure serta pengalaman yang pak dukun perolehi semasa pak dukun berada di key ell ini.. adapun pak dukun melihat semakin ramai mereka yang menggunakan mask ketika berada di tempat-tempat awam untuk mengurangkan risiko terkene selsema babi.. seakan-akan purdah lah plak.. itu lah korang, dulu mengate sangat mereka yang berpurdah sebagai kolot ler, ekstrimis ler apa ler.. tapi sekarang ramai pulak yang berpurdah.. kan kan padan muka korang kan.. hebat nya Tuhan dulu orang selalu dok kutuk2 orang yang baik cemni.. sekarang semua dah kena pakai ‘purdah’.. al-tapi pak dukun masih kurang kesedaran nak pakai mask walaupun bersesak-sesak di mydin (tempat wajib singgah pak dukun mun berada di key ell walaupun sekadar untuk membeli aik botol dan chewinggam..)

adapun pak dukun yang bebal tahap gajah akan jalan raya di key ell ini dan kerana ketiadaan bodyguard pengiring maka on the last day in key ell maka pak dukun pun terkayor-kayor lah seorang diri mencari arah tuju ke mydin jalan TAR.. tapi pak dukun entah pandai tersesat lah plak ke lorong haji taib.. (teori magnetism apakah erkkk??).. maka pak dukun terculture syiokk.. ehh terculture shock lah sekejap melihat gerangan-gerangan makhluk dua alam menjelma di siang2 hari mencari pelanggan.. abis jak kita di shuttt-shutttt nya, di hai abang, hai sayangg nya.. aper ko ingat pak dukun kaki pondan??.. eee tak kuaserr aii..

tak cukup dengan makhluk 2 alam, dan ade lah pulak mak ayam (original punya) dan bapak ayam yang mengapproach pak dukun untuk mengoffer ‘barang baik punya.. fresh pun ada’..

..haihh cilakak jugak.. aku punyer ler smart-smart mengelayor (sila imagine smart ala-ala peysen bangla kerana pak dukun tak bawak t-shirt atau pakaian simple-simple) ko piker ade klass ke aku nak kan ayam-ayam kat tempat cem tu.. ke muka aku nie muka kaki pondan kaki sondet kerr?? uhuhu.. rase nak ku pangkong jer kepala mereka sekor-sekor dengan tapak.. aihh di mana kah pihak berwajib??.. tak kan dok biarkan penyakit sosial nie berleluasa??.. heran pak dukun sekejap..

dalam ke-smart-an pak dukun mengelayor mencari jalan balik ke otel sambil gagah membawa buah asam 5 kilo ke hulu ke hilir sampai terpercik peluh jantan, dan senggaut kerana masa check out dah nak hampir.. tiba-tiba jer kaki pak dukun terpeleot.. hampir nyerudu pak dukun dibuat nyer.. nasib baik tak mengambor buah asam di tangan.. kalau tak, buat malu jer.. huhu..

ok lah.. berbalik kepada cerita the gastronomical adventure of hampehh.. part 2..


uppss.. maaf yer adik, kakak, abang, tok, nenek (btw, nek ogek hot where are yu?? ).. dah tamat waktu siaran lah plak..

..lagi pun cerite pak dukun bersama bonda paduka dan kaum kerabat makan-makan minggu lepas dah.. sooo last week.. jadi tak payah ler pak dukun nak ceritakan secara detail tentang kisah pak dukun santap di beemer? jalan semarak?? yang ndak berapo dan juga hampehh itu..

eheheh ntah ape-ape le pak dukun kali ni kan.. ndak berapo juak ehh.. tapi kan dah awal-awal pak dukun kasi warning read at your own risk.. ehehe.. jgn marah yekk..

bubbye.. salamm.. love u all ;-)

16 comments:

bwahahahahahaha said...

hahahhaha tulah eh. nang sot juak. cibai ada jak ku pat mejin ko terusu buah asam mengambo. eh bukannn bukannn. ku pat mejin sidak pondan ngesut piwit piwit kau. nang aek lior pondan lahhhhhhhhhh *tetak goleng2

Mr Duey said...

Lamak sik nengar berita pak dukun gi KL duhal..inggar ku nengar kau berjakok KL..yalah mun kak pulang KL start lah tersaruk ber I and YOU..dueyy bena.Mesti time tok kau bergagan meli tudung Ikin ngan Datuk Siti,kain mesti abis ko borong nak..biasalah org swak mun dpt sekedai Mydin & Jalan Masjid India ya diborong..eksen jak ko madah meli asam jak..apa2 pun kenak kau pandei melelat Jalan dak perawan malam a.k.a Ratu Dunia ya..ishh ngutikkk you tok (KL mode bah)..

Ms Tikot said...

Nasib bait x nyerudu, mun x tek berterabor buah asam kat lobby hotel. Hehehe...

eMBuN_mALaM said...

yahhhhhh... brapa kali dah i mesan... mun gie kl jgn gie sia... degil... kan dah keneeeeee...

joynstar said...

hahah.sikda apa2 GASTRONOMICAL alu eh..

neway lain kali mun sampei sinun haruslah oh..tepon dak Camelia ya ka, Dayang nandung kita ya ka.. sak senang bejalan.

*waima - heheh, lamak sik temu bahasa ya koh..

btw, ada mek mereply ko tek...go back and see okeh?

XoXo

bunga said...

hahahhaha...kamek termejin kita terpeleot! hahahahaa..

sidak di kl nun neyda pagi kah malam..sama jakk...yer yerr.. nasib iman kuat..hahaha.. :P

SEN said...

sik ptt kau leh "tersesat" ke sia..nang sik ptt..plek..sekali melangkah terus melangkah..

Titil said...

Bahahahahh. Goleng-goleng. Adoheh, kiut na kitak. Lepuuttt.

dukunlintah plk said...

bwahahahahaha..
lior pondan.. hmmm.. i take it as a complement.. bukan senang mok molah urg terlior nanggar kita nakk.. erkkkk haha..

mr duey..
siney yu tauk ai berangkut dak kain tudong indah?? shhhhh, boh bisin gilak.. ilang macho ai lak.. huahahahaha..

miss tikot..
tu lah akibat tak dengar pesan ibu jangan berekot dan suka buat kerja senggaut.. kan.. nasib baik tak nyerudu.. kalau tak mane nak tapok muka :p

embunn..
ntah lah, secara otometik je kaki melangkah ke situ.. adakah dejavu.. atau dalam kehidupan lepas?? choiiii..

joynstar..
ai tok sik dapat digelumok sekali ngan cdak kamelia, dyg etc.. klk jem jeraya rusuhan segala setegal peminat ingin bertemu artis.. tek konoknya..

bunga..
iman adalah mutiara.. di dalam hati manusia.. (alu nok benasyid) :)

sen..
belum terlambat untuk kau berhenti melangkah, berundur dan bertobat.. erkk pa kah reti.. hahaha..

dukunlintah plk said...

titil..
haih haih haih.. lain urang nyerudu lain pulak urang tegoleng2..heran heran

Big Momma said...

kitak berjalan makei hig heel kah sampei terpeleot? ... ha ha ha

MAMI_FARIS..... said...

nasib baik tak mengambor buah asam di tangan..........huhuhuhu.... rs nk ngempas dirik d tiang masja jak maca statement ya....

nek ogek hawtt said...

patut sendat rasa geruk.. ingat h1n1 tek duhal ada urg windu dgn nek ogek.

jenake jak bunyi pak dukun klake melaye... meransak saye membace nye! tekayo2 pandey sesat ke lrg aji taib? ada natural attraction ya, bahaya orglaki tok!

Rudy said...

hahaha..ada magnet nak narit kau gi sia kali...hehehehe.

Felicia F. Ramzi said...

peluh jantan..hahah stetment

dukunlintah plk said...

big momma..
hadoh pec lobs.. ya duhal kerja ku pegi ke lor haj tay nakk.. erkk larikkkk..

mamifaris..
drpd ktk ngempas dirik di tiang masja bagus ktk nulong ku ngupak buah asam tok.. nyamnyamnyammm..

nek ogek hawtt..
yeeha.. nek ogek hot schizo watak antagonis dah kembali.. tapi adakah nek ogek hot yg ori?? lalek ori sik ori.. pastok boh supan2 indah nek.. selalu2 lah kitak ngaro blog mekrang tok k..

rudy..
ntah lah.. mcm kenak pugei ada juak.. erkkkkk ptuihhhhh.. :p

ahmoi..
peluh jantan penuh pheromone yg membuatkan pons2 datang kenj ahaha.. statement ya, ku dirik pun sik brp pasti akan maksud sebenar peluh jantan dan waktu penggunaan yang sesuai dlm sesebuah penulisan??? errrrr ahahahahaha..