Friday, January 9, 2009

4 consecutive days of torture..

(sila baca dengan nada saq ati..)

dari ari selasa ya tek mek urang stuck dalam bilit meeting.. nyawa ku dah fedup..

4 ari juak dah aku jadi juru taip penuh dedikasi dan kesabaran membuatkan jemari mulus ku bermuscle-muscle kotan terlebih eksesais..

4 ari juak dah kerja overtime sik begaji..

tapi 4 ari juak dah free brunch ngan minum petang.. (part tok jak rindok)..

4 ari juak dah ku saq ati ngan ranjak nauzubillah boss ku ya.. nasib ada sepagi ya sebelum aku turun ke opis mok meeting ku ada tertanggar kuliah lam tv, ustaz ya cerita pasal sigek wasiat nabi.. nabi madah “jangan marah.. jangan marah.. jangan marah..” diulang berkali-kali..

meeting molah business blue print.. so called “blue print” tapi.. … (malas mok komen) ..
to develop total sagx industy.. to turn sagx industry into MULTI BILLION dollar industry.. (‘sagx’ spelling error intended takut boss kelak googled perkataan sebenar alu sampei ke blog aku tok.. yahh.. tauk ko cuak.. ahaha..) sekda mek urang main million gik koh deng..
yahh.. hebat sik?.. bunyi jak lah.. opis kitak urang adaaa?... sikkk ada..

actually, meeting tok mun mok di kira meeting dari tahun lepas.. dah lebih 4 hari 4 malam dah.. just to produce one damn paper.. damn..
ne ndak nya ari tok tukar.. isok tukar agik.. lusak tukar format.. kakya tukar agik.. ndak alah tukar.. sak jak semua ya ayatnya dirik.. kakya urang lain di salah nya..
opis kitak urang ada boss efficient kedak ya?.... sikkk ada..

semua-mua executives terlibat.. ada 20 lebih urang semuanya.. alu tergendala segala kerja lain.. ada 7 orang datang dari mukah.. join meeting 4 ari 4 malam juak setegal meeting sik abis-abis.. rindokk ati molah trebeling klem nakk..
yahh.. banyak duit opis mek urang.. opis kitak urang adaa?.. sikkk adaaaaaa..

tak urang mok tauk apa yang ku harapkan benar-benar masa meeting ya.. aku harap aku dapat ngeluar kentut silent killer pakei cium boss ku.. ahahahaha..

nasib isok sabtu.. op dey.. yeehaaa
sok ku mok ngandor..
sok ku mok ilek-ilek jalan pasar..
sok ku tutup henpon.. hehehe..

..tapi senin kelak kompom sambong agik.. huhuhu.

8 comments:

coba-utk-sik-manas said...

aok. aek kak ngeredak 15 menet alu madah sejok merok. simbah ke bigik p**** nya ruk tauk. diberik cucor pisang ari2 manas. dek2 sidak afrika nun kebulo xmakan.

eh jangan marah..jangan marah..jangan marah..jangan marah.. (ulang sampei kabor)

azai said...

pande leput tetak gik pulang kamek maca entry tok. naklah ada juak ayat berbisit2 ya. pi yalah.. pialah peel boss nak, mun x, x namanya bos. cuba kita tok tukar perangey kedak ya.. ada can jadi bos kali. (nangda kedak ya indah).

bos kamek sama juak tp lain kes. nya ngkah no folio sik running, nak mek org ngelepar dientamnya. kelak2 lah cta gik.hehehe

farah.marzuki said...

oh boss ktk mcm bapak kamek jak. hahahha. aih sabarr

khairul onggon said...

yalah susah keja da boss tok.. nya sorang jak betul hehe.. Shhh.. mok 'boss'' di google nya juak klak.. heheh..

MAMI_FARIS..... said...

lewat juak meeting ktk org sampey kedak ya gilak.. san juak nyawa mek dgr koh... kmk sik tauk mcm ne "kehebatan" bos ktk tp so far blm ada lagik yg dpt melawan keranjakan ex-bos chan kmk.. sik apalah deng.. dh namanya kita tok makan gaji.. mbak bsabar!

dukunlintah plk said...

akak steno pemanas..
power panas ati kitak ya patut disalurkan pake masak aik.. kompom cepat ngeredak sik sampei 15 minit kakya aik lambat sejok :p

azai..
ndak-ndak lah ku jadi moss mun terpaksa evolve cemya..

farah..
anak moss ya sama opis ngan mek urg juak.. ngan nya lah aku besaduk.. nya aok ajak (camne ndak kah lam ati nya owh?)

onggon..
ndak ku berani.. ya lah ku tukar spelling jadi 'moss' hahaha..

mami..
ya lah nama kita tok mentimun, moss tok durian.. nya begolek kita lukak, kita begolek pun kita lukak.. tapi jgn lupak, mun nya dipolah tempuyak nyaman diulam pakei timun woo.. ;)

dayangkhaty said...

ya baruk ranjakk...mun ada award k ranjak ya grenti nya dapat...menang tanpa bertanding kali...hahhaa...

dukunlintah plk said...

dayang..
nya tauk ranjak nya sorang.. lom nya nanggar ku ngeluar power ranjak ku gik.. ahahaha..
ish.. sik mok lah.. biarlah aku menjadi mentimun.. aku pasrah.. uhuk uhuk..