Thursday, January 15, 2009

Eposid tongting..

baruk jak 15 ari berlalu dalam taun baru 2009..
tapi macam-macam benda dah jadi..

......
......

perang palestin-yahudi..


banjir besar kuching..

guntor berdentam-bendentum lam bilit meeting..


disusuli ribut topan puting beliong lam admin..


lom gik aftermath bekak tok, cem nei ndak kah??.. huhu


.......

.......
.......

sik paham?.. sik hal.. baca jak (nulong melayan ku ngereco)..
.......
.......

moto rusak RM melayang..

jerawat kenjar mok tumboh!!



ahh.. masalah dunia..
:-l

17 comments:

khairul onggon said...

macam2 jak owh... mesti ada hikmah semua ya...

zara said...

nok best part is ada hangman di aher gambar. ada gik boyak ya. mun ada Kiss tek cute juak. hahaha..
1430 & 2009 baru jak bermula tp seluruh alam bergema dgn perang...perang nyawa, perang senjata, perang darah, perang otak, perang politik, perang mulut...semua perang arum bulak sejak kita tok diazankan masa baruk lahir..

dunia...dunia...

azai said...

yalah mcm mcm jak dah berlaku. harap harap lah remaining days dalam 2009 onwards akan lebih bagus. berdowa jak banyak2 k!

pa cita bilit admin sampe kenak puting beliong ya? [gago juak nak tauk] ahaks!

farah.marzuki said...

kitak mok poster are you TONGTING juak sik?? ahhaha. engkah gambar jerawat.hahah boyak ya kiuttt

Mawar Kenyalang said...

dugaan dan cabaran di tahun baru...harap bersabar..

dukunlintah plk said...

onggon..
gik miker hikmah jerawat tok(nang masaelah dunia)..

zara..
masaelah dunia..

azai..
tunggulah selepas aftermath klk.. mun gik nyawa dikandung badan time ya.. huahuahua..

farah..
ku moak juak.. berik jak..

mawar..
masaelah dunia..

......

masaelah oiiiii...

mama belian n cengal said...

jerawat lanji ya ndak...
anyway, kita patut bersyukur negara kita tok agi aman.........

mat said...

macam-macam hal dah berlaku dalam 16 hari tahun 2009 tok..sabar jak
ada hikmat semua kejadian ya.

dukunlintah plk said...

mama..
ya lah nasib kita gik aman.. tapi masalah jerawat ya boleh overshadow masalah dunia woh..

mat..
ya lah, sabar itu sebahagian daripada sabariah.. ehh sebahagian dari imanudin..

MakModen said...

ahaha! ya jerawat ka bisul?.. heheh.. sengaja k nyoh kin susah ati.. kekekee..

MAMI_FARIS..... said...

mbak bsabar! ne tauk pastok ada jereki lain..... psstt... ada makna jerawat ya kluar koh deng... hehehehe. kmk dolok b4 nk kawen kluar jerawat juak koh... hahahha

dukunlintah plk said...

modernmum..
mintak jaohlah bisol rah muka..

farismum..
jerawat lanji nakk.. aminn.. (bukan ngamin jerawat lah)..tp takut klk rangdara ya nanggar jerawat alu sik maok..

Mira said...

isk... gelik nangga jerawat kenjar ya eh... kahkahkah

dukunlintah plk said...

mira..
mun ngkah gambar isik puteh nya best agik kahkah.. tok dah mok kempis dah.. tapi masih ada kesan yang huduh..

neves brek daon said...

nak nggak sigek wit2 ya pun bagei dunia nak kiamat (yerrrrdehhhhh) dek2 nak tiga empat igek kdk..(aku abis ayat sia jak lah)

ko xtauk betapa neves nya aku dudok sebelah fax tok nunggu2 fax reply/komen dari pakbos somet di hq nun pasal kes kita duak ariya *ikon jantong neves

dayangQaytee said...

adoh! jerawat..bnda ya mudah mok jangkittt..oh tidakkkkk...

dukunlintah plk said...

akak nebes..
malas ku mok menebes2kan dirik ku.. nebes2 tension lah molah jerawat tok keluar.

dayangKT..
fuhh..fuhh.. (sambil meniup2kan spora2 jerawat)..