Thursday, December 25, 2008

Geram..

grrrrrr...

ku nok besaduk tok..

1. siang tadik, ku nait belon kecik dari mukah ke kuching.. ada 4 seat kosong lam belon ya.. tapi ada sorang tambi tok mok juak dudok sebelah aku.. dah lah bebau.. lalu ku malas dendam dengan mengeluarkan bom gas beracun (silent killer).. tapi penumpang-penumpang lain yang sik bersalah alu kenak bahana free.. nasib angin kentut sik sampe ke pilot.. mun sik ada kitak urang maca cita belon gugok lam newspaper.. tapi ku rasa puas dan bangga.. agik sa ko tambi.. patut sik?

2. mun moto (kereta; mun urang kuching madah moto) parking sebarang mblock jeraya alu jem sik pekdah-pekdah jadinya.. katalah mun ku terlanggar side mirrornya lalu patah, perlukah aku nganti or nunggu sampei owner nya datang untuk mintak maap.. atau, padan muka ko.. sapa nyuroh parking sik makei utak.. agik asa ko.. hahaha.. patut kah?

3. patut sik saman RM20 dikenakan untuk kupon parking yang sik ditebok.. ku sik nebok kupon ya sebab aku turun sekejap ajak di mita mok meli kueh.. kupon ya ku selit jak di wiper.. mun ku lamak di sia nulong nunok roti tek kah, tauk lah ku nebok kupon ya..

4. patut sik casher di mita ya.. nya pun cake server (pake ngambik cake) diengkah nya sama dalam bekas tempat nya nyimpan dak pensel, stapler semua.. kakya ilek-ilek jak nya transfer apple pie ngan blueberry pie dari talam ke dalam beg plastik makei cake server ya.. ku tegor bagus-bagus tapi nya tek molah muka bodo.. patut sik ku tempek jak pie ya ke mukanya.. mun bekak tok ku nanggar cake server ya gik lam bekas pensel ya, sik ku mok meli kueh di mita agikk..

5. tegal geram nerimak saman parking ngan cashier muka bodo ya.. bekak ku mayar saman di dbku ya alu ku pegi secret recepe meli kueh yang berharga RM20 juak kakya makan sorang-sorang lam moto.. tok patut nak.. hahaha..

6. lamak ariya, ada stranger tok ngecol di gym.. nanyak lah pasal physical training.. ku layan jak soalan bodonya ya.. kakya tiba-tiba mintak no tepon.. sik ku layan.. kakya tadik tetemu agik di satok yang urang rami bededat ya.. benar jak nya melungak muka ku, nunggu ku abis kelakar ngan kawan ku.. duhal nya tek gik juak mok mintak no tepon.. patut sik ku mukak selepar pake maluk palaknya sak nya paham.. patut sik?

7. sapa kah keji njajak nama ngan no. hp ku dalam internet tok pakei nya chatting.. full name gik ya.. dah urang call/ sms menusia nok pelik-pelik.. jadi kinek tok no. yang aku sik tauk aku sik akan layan.. bah camne mun sidak TM mok kontek aku madah akulah pemenang jutawan TM or sidak hopoh mok kontek madah aku pemenang moto viva untuk kontes di hopoh ya mun telepon sidaknya sik ku saut.. patut sik ku nukar no. hp ku sedangkan no. tok dah 5 taun ku pakei, no. asal ku dan sik pernah tukar-tukar.. mun ku tauk sapa menusia tok, nang patut dirumbak tali perutnya..

8. patut sik aku mandik bunga betangas kemenyan pakei muang belukuk?.. haha


k lah.. ya jak.. sekian makseh..

10 comments:

oon said...

saduk no 6. yahhhhhh. nang patut ko mandik bunga derjas koh.

saduk no 7. yaaahhhhh. ada lah urg yg telah ko patah hatinya malas dendam ya hehehe. sapakahhhhh???

zara said...

semua ya patut kecuali no. 5 ya. hihi.. Eeeww...sik patut cake server ya di engkah skali dgn sidak pensel etc ya.. komplen juh. hihi..

dbku kenjet said...

malasku nak komen nak lain2 ya. ku nak komen pasal kupon parking ya jak.

aku tek nang selalu lah mempraktiskan ngkah kupon x bertebok. lak pandei2 dak ngecek kupon yalah nebok. ada kedak sidak nebok. mana yang malas nebok ya, diberiknya surat chenta jak dgn aku dgn alasan sik display kupon yang mana saman sik display ya rm5 jak.

tup2 last week aku dpt lah surat chenta kaler merah ya. nya ngkah sik clear nak ditebok ku ya. (padahal mcm biasa, mmg x bertebok pun).

so marek ku mbak ke dbku surat chenta merah ya tek. RM20!!!!! wakluuuuuuuuuuuu juak sidak dbku ya. (wpun ng salah aku juak lah sik nebok)

azai said...

suma ku rasa patut ko polah camya. cuma aku nak komen lebih sikit saduk no.3 ya.

aku rasa nak..saman rm20 ya nang 'ngajar' sak kita tok recycle kupon ya. konon tek memanfaatkan kupon ya mena2. conto nya pake sigek kupon ya utk sebulan, tol x? yalah xkanlah nak ngorban kupon baru utk paking yg kejap ajak nak? rugilah..hehehe

zara said...

Lupak tek nak komen gik.

Ktk org maseh pakey kupon bertebok ka? untong gia...di Miri tok semua main scratch-tapi-sik-kan-menang. Ampes. Dolok time kupon bertebok.. fuhhh..jimat. tebok ya sik abis..di tebok dgn berhati2 sak sik tercabut abis, especially part tarikh ya..sak next time dpt guna gik. Untong juak la.. kadang ya boleh bertahan sebulan and dpt carry forward gik utk next mth. Haha.. tapi zaman neepooo ya udah sekda gik. Ces.

MAMI_FARIS..... said...

nang patut.... esp nk btangas ya. ( tp iboh cayak gilak ya bah . bena kata ktk cashier mita nang engkah sepit ya lam bakul kecik2 k engkah dak stapler. ya nang sik patut... ada juak kmk nego dolok, molah derkkk jak muka nya. mun dh ktk nego nya msh juak kedak ya, mek rasa ada prob somewhere2 ngan nembiak ya.... (psstt.. tauk sik c tambi yg ktk melepas bom atom ya owh? )

dukunlintah plk said...

oon..
bunga nerjas pake urg nyiram kubor la..

zara & mami..
ku rasa bekak tok aku mok bersenjatakan kamera dan ngambar cake server ya n upload lam internet.. boykott mita

dbku kenjet, azai & zara agik..
RM 50 pun ku pernah kenak dolok sebab terkantoi make kupon recycle.. huhu

huhu.. dunia ini sungguh kejam

Mawar Kenyalang said...

la kesian nya ..ya lah nama nasib badan...kenak mandi bunga ya! Hehehe...

dukunlintah plk said...

cik mawar..
ya lak encarik bunga pakei mandik tok.. mintak bunga mawar ngan kitak lok

danish said...

salam kenal pok..
raon2 dari blog onggon nemu blog ko tek.. tertangga ku entry ko tok.. nok no 1 ya ku kenal tambi ya pok.. mun sik salah tekak ku.. kompom lecture poli yapok.. kudah masak mena gan sidak tambi dimukah tok.. haha..

pa polah ko ke mukah pok?pergi site ka?