Saturday, December 6, 2008

Hepi eniberseri Kiss..

psttt.. ada cita lok..

ekcheli, cita tok sik rami urang yang tauk.. urang-urang terdekat jak yang tauk.. ya pun gik rami juak urang-urang terdekat yang masih lom tauk.. cita tok bukanlah rehsia kerajaan, tapi sik lah sampei ku perlu madah lam melodi kedak cita norman hakim nak.. ya lah aku ala-ala molah press konferen tok.. aku rasa dah ready mok madah ngan urang bah.. ngan kitak urang juak, bukan urang lain pun.. benda bagus sik hal di share-share nak (share wit lam akaun simpanan kitak urang mok?)..

awal ceritanya kedak tok..

kira-kira setahun yang lepas masa jeman ku rajin tekayor-kayor di pasar dolok.. selalu juaklah tetanggar, terserempak ngan nya tok.. port nya nang di sigek kedei ya.. mula-mula tek biasa-biasa ajak, sekda papa.. tapi dah selalu (sik juak selalu, tapi sik juak sik selalu..) betemu tek, jadi tang bekenan jak di ati.. diriknya mun mok madah kacak tahap angelina jolie-ku sik juak, tapi ada mbah-mbah artis bollywood.. diriknya kiyut, cool, simple, agak pendiam juak lah..

kata urang tua, dari mata turun ke hati.. macam ada bunga kembang di dalam hati.. haii.. chemnii tuukk..

ku tandah jak perasaan ya..malas ku mok kesah ngan feeling-meeling ya.. kiranya macam perasaan rindok ati cemya ajak lah.. kelak-kelak nya ilang.. aku tok jak, bak selalu dipadah urang.. menusia sik berperasaan..

tapi nak, bekak ya..
asal ku ke pasar, selalu ku enroute ke area ya.. asal ku lalu kawasan ya, mesti ku singgah kedei ya.. mun sik singgah pun mesti palak tok otometik nyingor ke sia.. kakya malar jak nya dipiker-piker..

..mun ku boring-boring kah, sekda kerja kah, tutup jak mata alu nampak diriknya.

kenjar dah aku tok nak.. angau aku tok kah?

..malas lah ku mok miker benda cam ya.. bagus ku miker camne mok mencapai financial freedom di usia remaja menjangkaui senja ku tok.. ku piker benda ya stop di sia ajak tek.. jadi sik lah ku lalek..

rupa-rupanya.. pada suatu hari yang indah ceria pelangi menyinari langit kasorga.. sewaktu aku browse the internet, main segala dak friendster, mukak facebook, maka tertanggarlah diriknya agik..

chemni tuk.. makin kiyut mukanya ku tanggar.. lepas ya selalu jak ngabas websitenya.. nanggar gambarnya, maca profilenya.. arum bulak sampei apal pa dipadah lam website ya.. pa makanan kegemarannya, aktiviti waktu lapang nya blabla.. bah, minat ku kepadanya semakin tebal.. setebal biber angelina jolie-ku.. sikret edmiyer lah pulak.. hmmmm, kejadian olah dirik ku jadi wengweng sik berapa betol (luar dr normal ku) molah ku berpiker panjang..

am i in love?

lamak ku berpiker.. lamak juak perasaan tok menempel di jiwa dan sik mok ilang-ilang.. ujong-ujong aku ngambik keputusan untuk..

ahh.. perlukah ku cerita selanjutnya di sitok?

............................

............................

...........................


..untuk menunaikan.. hasrat hati..

akhirnya ku bulatkan tekad, dan pada suatu pagi sang suria menyinar indah dengan bunga-bungaan yang mekar mewangi dan lebah-lebah dan rama-rama beterbangan riang bersiulan sambil mengutip madu.. aku pun memecut moto ke kedei ya.. nampak kelibatnya.. fuhh, nasib bait ada..

ku tilit-tilit, nampak peluang (timing mesti mok cun).. aku pun dengan konfidennya menyatakan hasrat hati..

tapi nya tok diam jak.. maintain cool.. macam pasrah jak.. macam suka jak.. kah sik suka?.. aku pun sik tauk..

dipendekkan cerita..

rupa-rupanya diam tanda setuju.. so kira-kira setahun yang lepas, (sik lamak gik, tarikh keramat 17 Dec 2007, anniversary mek duak yang pertama).. maka menjadi lah kamek duak..

..kistina namanya.. kiss nama glem nya.. so kiss.. seluruh dunia dah ku padah.. mun kitak maca (mun kitak pande maca blog tok lah), boh marah ngan kamek k.. kakya ku mok juak ngkah gambar kitak.. sak kitak makin glemer.. biar semua urang tauk, kitak dah ada yang empun.. aku bangga ada kitak..










Tok lah kiss, kura-kura peliharaan ku.. jenis indian star tortoise.. diterbangkan khas (diseludup) dari india.. haiwan terlindung sebenarnya, sik boleh di perdagangkan dan di inang tanpa permit (erkk.. matilah aku mun sidak perhilitan maca blog tok).

kiyut sik?.. chomel and cool nakk.. ku beli kira-kira setahun yang lepas.. port tempat nya lepak adalah aquarium shop nok selalu ku pegi.. malar jak browse internet sebab ku search cara penjagaan si kiyut tok.. ku piker jak senang sebab lam internet madah nya makan rumput.. sekali tek pemilih, cerewet ada jak bab makan tok.. makan sayor-sayor stendet jak.. milih gik ya mok nok segar ajak..

nya tok lah penegal aku selalu sampei akher ke opis.. aku rindok merati nya makan.. so setiap pagi dah kemas-kemas sebelom turun opis, aku akan ngeraknya bangun tidor (yahh.. betuah sik.. mintak gerak juak).. merik makan, nyapik nya makan.. layap meratinya makan lalu lambat ke opis.. alasan benar yang kompom sik diterimak boss haha.. ku nyalah kau kiss!

ku berik nama kiss sempena corak di belakang cengkerangnya yang ada shape bibir macam bekas lipstick di kolar baju urang laki skandalous yang kantoi ngan bininya.. tapi nya tok laki kah rempuan ku sik tauk.. tunggulah mun nya dah angkat bujang or dara baruk dapat identify jantina.. nama kistina ya ku enchang jak.. mun kitak urang nama kistina, or bini, mak, ninek kitak nama kistina.. mintak mahap jak lah okey..

kinek tok ku gik ncarik temannya.. tapi lom ada petstore jual menatang tok agik.. ya lah sidak kastam tok rajin berusaha menumpaskan penyeludupan.. so for the mean time, ko diam jak sorang-sorang lok kiss.. ada jodoh, ada lah nya kelak..

menjadi mek duak nakk.. menjadi bapak tekurak dan anak tekurak.. haha
;p

..macam pernah nampak, tapi di mana ya..

kiss melakon dalam cerita "black hawk down"


kiss sebagai pelakon undangan dalam movie "madagaskar"..

kiss yang fully camouflaged dalam "saving private ryan", memegang watak helmet




p/s: kiss dan pak dukun mengucapkan selamat ari raya haji..



14 comments:

farah.marzuki said...

tensen palakkk kuuu macaaaaaaaaaaaa!! rasa nak nyumpah. pk love story tekkkkkk nang konsentret jak maca line by line...
eihhhhhhhhhh dah nak belaek mata kotan mejin kesah cinta swit loike cekelet tekk!! malas mek maca gikk blog kitak! delete jak dari bloglist..!!

*manas* ! hahahahhahaha

sikda bah . nang 'saspen'sen lah 1st few paregrap tekkkk. duhhh nak. rebuk ati diat kurak2 ijo. tp nya tetap cutee ! sikpa lah. di maafkan!

MakModen said...

hahaha... best ada jak lep story kitak eh... sa nak nagis mek baca... haha.. Kiss nang kiyut miyut la.. nasib bait nya tekurak jadi nya sik kan tebiyut mun org geram ngan nya...

camney nak carik pasangan nya? brapa dah umo nya? nya menten besa ya jak ka? mun dapat pasangan nya kira nya kitak nolong memulihara kesinambungan spesis nya lah juak nak? bukan kita nak jaik ngan nya.. kita sayang bah...

part seludup2 tok mek pernah seludup pusak mek dari kL ke kuching dalam jubah.. Ooops! sekda org baca nak? klak mek padam jak! ;p

oon said...

aihhh lom pernah ku bertemu kistina nak oo. nang kiyut nya koh.

tp nak, boh sampe ko bercheinta ngan kiss alu sik bernapsu ngan ompuan benar gik. munuh dirik ku.

oon said...

bak kata mak ikan:

sayangggggggggg muka kacak begerek ngan tekurak.

mak-ikan-baruk-kak-mkn-nasik-belinyok-tek said...

hahaha ku baruk nak madah gia juak tek rol.tp ko dh mdh awal. so xperlu ku ngulang nak?

knowing u, masa 1st para gik ku dh tauk xkan ko cita pasal leb stori ko dgn manusia melainkan dengan manusia jadian but in this case dengan tekurak!!

TAPI ku tauk, ko dh ada rasa kuch-kuch-hota-hei masa tok nak??? tol sik??? xpa, take ur time. ku x expect ko nak cita dgn mekrang. tapi mekrang nunggu jak lah pengilan makan nasik belinyok.

akhir kata, SAAAAAYAAAANGGGG MUKA KACAK BEGEREK DENGAN TEKURAK!!! hahahahaha xduli..ku mok juak madah gia..

dukunlintah plk said...

farah..
lom ada kisah leb setori bes on tru setori pake ku karang.. so for de min taim layan jak kisah karut ku tok..

mak aji moden..
mok ku nurun ilmu seludup menyeludup ya.. dudi ari klk ku mok mukak zoo ;)

oon n mak ikan..
tekurak bukan sebarang tekurak.. mun dicium bertukar jd angelina jolie.. aokk.. ku tauklah muka ku kacak.. hehe..

MAMI_FARIS..... said...

layan jak kmk maca tek. dlm ati dh madah.." untung rompuan ya c pak dukun cintan dgn nya sampey kedak ya gilak. " tp kmk ... tipah tertipu! ooooooooooo

asma said...

bolehhh sikk?? aku baruk ingat aku tek bakal diseruk pengilan..malasku.rasa tertipu abis eh...hehe

zackzara said...

Saspen kmk jap baca entry tok Ki. Rasa cam.. errr... tetiba terkedu.. Dah last2 ya tek..kuuu semangat.. Nak manas..sik dpt. Nak tetak..muka gik saspen. Jadi..ku speechless jak lah. hehhe..

Pantun jap:

Salam Raya Aji,
Iboh lupak minggu depan Ki.

hehe

dukunlintah plk said...

mami & sema..
tiada? niatku untuk bebulak ngan sapa-sapa.. jika ada yang terkenak bulak, itu bukan salah i.. hahaha

zack..
menunai haji d mekah,
minggu dpn lom tauk ngkali ke mukah

:p

dayangkhaty said...

hahahaha...mesti BM tak dolok A++ nakk?? ya karangan tak dapat narik perhatian..haha...

kamek knk bulak idup2..huhu...

nway,kiss cute!

dukunlintah plk said...

duheh.. bm spm ku c3 dolok.. huhu

Anonymous said...

Muko ko diat ki....
Bak kata dak iban,
"MUO JAIK MATI ENGGAI"

Prince

Anonymous said...

omg! kisss is soo kiuttt! especially bila nya berlakon dlm black hawk dawn? hmmm...menarik!